Lana del Rey, Pulp, The National i PJ Harvey, al Primavera Sound 2024

1
Es llegeix en minuts
ignasi fortuny

El Primavera Sound 2024 ha revelat el cartell de la seva edició número 22. S’intuïa una tornada a l’essència del festival, que aquest mateix any ha rebut el cop d’haver de renunciar a la seva ambició estratègica d’establir-se també a Madrid, i part d’això és a la programació de la gran cita del Fòrum, que tornarà del 30 de maig a l’1 de juny, dates de les jornades centrals, ja que també hi haurà la tradicional jornada inaugural i el tancament amb la festa del Brunch Elektronik el diumenge 2.

Notícies relacionades

El Primavera Sound, que ha donat a conèixer un cartell paritari que compta amb 61 artistes o bandes masculines, el mateix nombre de femenines i 22 grups mixtos o no binaris, tindrà com a grans reclams Lana del Rey, Pulp, PJ Harvey o The National. I també Charli XCX, Arca, FKA Twigs, Mitski o SZA, que actuarà per primera vegada a Espanya (debut llaminer a Barcelona és el dels germans nord-americans que formen The Lemon Twigs). Molt poder femení en un cartell en què perden protagonisme gèneres com el rap (hi destaca Clipse) i el reggaeton (DJ Playero), en els últims anys reclams de la seva programació.

Junt amb aquests noms, el Primavera incorpora bandes que responen al seu ADN com Phoenix o Vampire Weekend, estrelles de l’electrònica com Justice, Disclosure o Peggy Gou, i de l’estil urbà com Rels B, La Zowi o el fenomen argentí de 17 anys Milo J. El cartell també presenta curiositats com el grup ¿fake? de pop cristià Stella Maris, liderat per Amaia i creat per a la sèrie La Mesías. O Dogstar, el grup de l’actor Keanu Reeves. Guillem Gisbert, en la seva aventura solitària al marge de Manel, és un dels grans atractius de casa junt amb noms com Mujeres, Ferran Palau, Renaldo & Clara, o Mushkaa o Maria Hein.