El policia que va parar el concert de Rocío Saiz per ensenyar els pits va ser investigat per un altre incident en un club

Va ser cessat com a cap de Policia de San Roque (Cadis): ell va dir que era un complot

Va ser investigat per abús de poder, una cosa que ell sempre va negar i en la qual el PP local va demanar indagar

El policia que va parar el concert de Rocío Saiz per ensenyar els pits va ser investigat per un altre incident en un club
5
Es llegeix en minuts

L’inspector de Policia que va parar el concert de Rocío Sainz durant l’Orgull de Múrcia quan l’artista es va treure la samarreta i va mostrar els seus pits, una cosa per la qual està sent investigat per la Fiscalia Superior, ja es va veure esquitxat per un escàndol en el qual el van acusar d’abús de poder. Va passar fa cinc anys, en un club nocturn de Cadis, on estava destinat llavors. El PP de la localitat va demanar que s’obrís una investigació respecte a això, mentre que l’afectat sempre va negar els fets i va remarcar que es devia tot a un complot contra la seva persona. Aquestes acusacions, no obstant, van caure en sac foradat i l’inspector no va ser condemnat per això.

Aquesta circumstància va tenir lloc el gener de fa un lustre; mesos després, a l’abril, el comandament va ser cessat del seu càrrec (responsable de la Policia Local de San Roque, localitat gaditana), per suposades irregularitats en el nomenament, tal com ha pogut confirmar aquest diari de fonts pròximes al cas. Ell va dir llavors que es tractava d’un altre complot. Es pot recordar que aquest home no té plaça a la Policia Local de Múrcia, sinó que es troba treballant a la ciutat en comissió de servei.

Sobre l’aldarull en el club, tal com consta en la primera instància presentada llavors a l’Ajuntament, el cap policial va acudir al local en qüestió i va preguntar a un dels controladors de la porta si tenia drogues. El comandament policial, a més, «s’hauria encarat amb un client al qual va colpejar i va amenaçar de tirotejar-lo, tot això ensenyant repetides vegades la placa». Aquestes acusacions van ser negades per l’afectat: «Tot l’exposat en el registre d’entrada 981 de data 25 de gener del 2018, on se m’imputen diferents delictes i conductes irregulars és absolutament fals», va remarcar llavors en un comunicat.

Segons la seva opinió, hi havia «una trama orquestrada per desprestigiar la meva persona, i per extensió la Policia Local, la Regidoria de Seguretat i l’Ajuntament que represento». El gerent de l’establiment, va assegurar, «ha presentat un registre d’entrada on exposa de manera meridiana que jo no he realitzat cap de les conductes que se m’imputen i que presten tota la seva col·laboració a la meva persona en tot el necessari per desentranyar aquesta trama en la qual m’he vist involucrat».

El primer escrit, va assegurar, va ser «redactat per una persona que es fa passar per secretari de l’alcalde, aportant documentació oficial de l’Ajuntament (acta de presa de posició del cap de Policia)». «Durant un mes, el presumpte treballador, fent-se passar com a secretari de l’alcalde, intenta quedar amb qui subscriu, no tenint coneixement de l’exposat finalment en l’esmentat escrit, i reiterant de nou que res del manifestat es correspon amb la realitat», va sentenciar el perjudicat.

«Esquírria» de la secretària municipal

El cert és que uns mesos després, l’inspector en cap era cessat i també llavors va denunciar «un complot per part de diversos treballadors i funcionaris municipals per mirar d’apartar-lo del càrrec».

La Delegació del Govern de la Junta d’Andalusia a Cadis va enviar, a la primavera de fa un lustre, un requeriment a l’Ajuntament de San Roque en el qual demanava l’anul·lació del decret d’Alcaldia pel qual l’alcalde nomenava aquest inspector com a cap de la Policia Local després d’un procés de selecció amb tres aspirants.

La Junta explicava que el nomenament era contrari a la normativa per incomplir el comandament policial amb la categoria professional requerida en les bases del concurs (inspector). I donava un termini d’un mes per revocar el decret. L’afectat va dir que li estava passant això perquè la secretària municipal li tenia «esquírria».

Tornant al cas de Rocío Saiz, l’afectada va indicar que els fets es van esdevenir dissabte a la tarda, a l’escenari muntat davant el Moneo de Múrcia per a l’ocasió, el moment en què ella interpretava Como yo te amo, de Rocío Jurado. Va ser llavors quan es va treure la samarreta, una cosa que, afirma, fa una dècada que fa. De fet, fa un lustre la van multar per fer-ho en una actuació a Molina de Segura. Però en aquesta ocasió, part de l’organització de l’esdeveniment va pujar a l’escenari i li va dir que es tapés. Es va cobrir els pits amb una bandera arc de Sant Martí.

«Ens veurem en el judici»

Aquest dimarts, la intèrpret anunciava a les seves xarxes socials que tenia pensat denunciar l’inspector. Especialment després de conèixer què va al·legar ell en l’atestat: l’acusa de desobediència a l’autoritat i arriba a dir que, en l’actuació, l’artista «aparentment es trobava sota la influència de begudes alcohòliques» o fins i tot d’«algun tipus de droga tòxica». «Tot el que està dient aquest senyor és mentida i ens veurem en el judici», remarca Saiz, que afirma sentir-se molt atabalada, ja que el seu telèfon «no para de sonar» per la repercussió d’aquesta història.

Aquest mateix dilluns, des de la Direcció de la Policia Local de Múrcia es van disculpar amb la cantant pel que va fer l’inspector. «La Policia considera que l’actuació no és correcta; per tant, s’ha obert un expedient intern per aclarir els fets», remarquen des de Direcció. Parar el concert va ser una decisió personal de l’inspector en qüestió, que no va rebre cap ordre de cap comandament, deixa clar la Policia que dirigeix el comissari general en cap José María Mainar.

Notícies relacionades

«Policia Local de Múrcia és una institució sensibilitzada amb el col·lectiu LGTBIQ+, i altres col·lectius i associacions», asseguraven des del cos aquest dimarts en el comunicat en el qual demanaven perdó a l’artista.

Afegien que «aquesta institució col·labora estretament amb Gaylespol, associació de policies LGTBI+ que té el compromís de visualitzar la diversitat dins dels cossos policials, garantir els drets de tot el col·lectiu LGTBI i de lluitar contra l’odi i la discriminació cap a tota persona».