Navegacions recurrents

¿Què busca la gent a Google? Aquestes són les principals recerques a Espanya

  • «Hitler tenia raó»: per què no pots refiar-te de ChatGPT i els bots d’intel·ligència artificial

  • El descobriment d’un ‘streamer’ català: un cotxe de Google Maps atropellant un motorista

  • El Sepe publica els cursos de Google per trobar feina el 2023: són totalment gratis

¿Què busca la gent a Google? Aquestes són les principals recerques a Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia Google ha publicat noves dades anuals sobre les tendències de recerca entre els espanyols en diferents temes des del gener fins al desembre del 2022 i incloent-hi també el gener i el febrer del 2023. Google ha anunciat també que, segons Google Trends, en els últims mesos les recerques relacionades amb la creació de models d’intel·ligència artificial (IA) han augmentat més d’un 600%.

Intel·ligència Artificial (IA)

Així doncs, en les dades registrades d’aquest últim mes de febrer s’han observat un nombre més elevat de consultes relacionades amb la IA, i Google ha avançat que en els dos primers mesos d’aquest any l’interès per la IA va ser quatre vegades més elevada a nivell nacional (un 330% més) en comparació amb el mateix període de l’any anterior. El motor de cerca indica que el més rastrejat relacionat amb la IA ha sigut «com crear una IA», quan es va crear la IA» i «què és la IA», entre altres aspectes.

Seguretat informàtica

El 2022 també van destacar les recerques relacionades amb la seguretat informàtica, la ciberdelinqüència i tot allò vinculat amb la seguretat i les credencials, sent els temes més recurrents de consulta els relacionats amb les «contrasenyes d’un sol ús» (+20%), «generadors de contrasenyes aleatòries» (+110%) i «fortalesa de les contrasenyes» (40%).

Estalvi

Notícies relacionades

També van ser molt habituals preguntes sobre «com estalviar diners si guanyo poc» i es van incrementar les recerques de «com estalviar gasolina», «com estalviar energia a casa» i «com estalviar electricitat».

Medi ambient i canvi climàtic

Altres de les consultes més repetides entre els usuaris de Google van ser preguntes relacionades amb la recerca d’ocupació: «com puc trobar feina», «treball a temps parcial» i també amb el medi ambient, el canvi climàtic i la sostenibilitat –que s’ha convertit en una de les principals tendències de recerca el 2022.