Art

Mor als 87 anys la pintora portuguesa Paula Rego

L’artista havia patit diversos problemes de salut recentment, inclòs el contagi per covid

Mor als 87 anys la pintora portuguesa Paula Rego
1
Es llegeix en minuts

La pintora lusitana Paula Rego, una de les més reconegudes artistes internacionals, va morir a la matinada a Londres, als 87 anys, va informar la Fundació Luis I, lligada a la creadora.

«No en sabem la causa. Sabem que va ser una malaltia que la va afectar fa quatre dies, però la seva mort va ser extremadament calma», va explicar Salvato Teles de Menezes, president de la Fundació Luis I, després de parlar amb els familiars de Rego. El desenllaç, va afegir Teles de Menezes, s’esperava «fa algun temps» perquè la pintora havia patit diversos problemes de salut recentment, inclòs el contagi per covid.

Notícies relacionades

«La cultura portuguesa perd una de les seves més importants i irreverents creadores, que es va distingir com a dona, com a ésser humà i artista», va dir la Fundació. «És una pèrdua nacional», va lamentar el president portuguès, Marcelo Rebelo de Sousa, que va remarcar la importància de Rego com a artista i la seva gran projecció internacional.

Nascuda a Lisboa el 1935, Paula Rego es va formar a Londres i es va arrelar a la ciutat en la dècada dels 70 després del seu matrimoni amb el també pintor britànic Victor Willing, amb qui va tenir tres fills. El 2009 va ser inaugurada a Cascais, als afores de Lisboa, la Casa de las Historias, un museu amb les seves obres lligat a la Fundació Luis I. Rego va anar guardonada, entre d’altres, amb els premis Turner, l’Ordre de l’Imperi Britànic i la Medalla de Mèrit Cultural del Govern de Portugal.

Temes:

Art