‘En el Fondo del corazón’: l’homenatge de Joan Guerrero als seus veïns de Santa Coloma

L’exposició es pot veure a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona

‘En el Fondo del corazón’: l’homenatge de Joan Guerrero als seus veïns de Santa Coloma

JOAN GUERRERO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Joan Guerrero, poeta de la fotografia i mestre de fotògrafs, sempre se situa a prop dels temes que retrata. S’acosta a la gent amb el cor obert i capta l’essència de l’ésser humà i de les seves vides de forma exemplar. I la seva última exposició, En el Fondo del corazón, n’és una mostra perfecta. Un gran exemple perquè l’exposició –situada a la seu barcelonina del Col·legi de Periodistes– està dedicada al barri del Fondo, a Santa Coloma de Gramenet, on ell resideix des que va arribar de Tarifa, el seu lloc de naixement.

Notícies relacionades

Més a prop no hi pot ser perquè retrata els seus veïns, la gent amb qui es creua i amb qui parla i conviu diàriament. És, en definitiva, un homenatge als seus veïns de Santa Coloma, una localitat diversa i mestissa, construïda a força de rebre immigrants de diferents cultures des del segle passat.

«Catalunya és com un gran riu, que té afluents com venes d’aigua. Però els afluents, els d’abans i els d’ara, l’han enriquit i ho continuaran fent», diu el fotògraf sobre aquesta diversitat en la qual ara es recrea amb els seus treballs. Els carrers, la gent, els paisatges i la vida diària del barri del Fondo són l’eix central de l’exposició. «Són aigües barrejades d’un afluent en què la vida es deixa portar, senzilla i preciosa, cap a un futur esperançat», afegeix. Joan Guerrero, referent en el món del fotoperiodisme, ha sigut reconegut amb nombrosos premis i, al llarg de la seva trajectòria, ha col·laborat amb Grama, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, Diari de Barcelona, El Observador, La Vanguardia o El País, entre altres mitjans.