Després de 28 anys

Pink Floyd llança una nova cançó per recolzar Ucraïna

Es tracta de la primera cançó que grava la banda des del 1994

David Gilmour té una nora i nets ucraïnesos

Pink Floyd llança una nova cançó per recolzar Ucraïna

Redferns

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de 28 anys d’aturada, el grup britànic Pink Floyd torna a ajuntar-se per publicar aquest divendres un tema de suport al poble ucraïnès titulat ‘Hey Hey Rise Up’ («Ei, ei, Aixeca’t»).

Es tracta de la primera cançó que grava la banda des de l’àlbum ‘The Division Bell’ (1994) i inclou la veu del cantant ucraïnès Andriy Khlyvnyuk, del grup de rock Boombox, a qui acompanyen dos històrics de Pink Floyd com David Gilmour i Nick Mason.

Tots els beneficis que generi ‘Hey Hey Rise Up’ aniran destinats a l’ONG Ukrainian Humanitarian Relief, segons va informar aquest dijous la banda llegendària londinenca al seu compte de Twitter.

«Fúria i frustració»

«Nosaltres, com tants d’altres, hem sentit la fúria i frustració per aquest acte vil d’invasió a un país independent, pacífic i democràtic, i pels assassinats de la seva gent comesos per una de les superpotències més grans del món», va escriure al tuit Gilmour, que té una nora i nets ucraïnesos.

El guitarrista i vocalista de Pink Floyd està acompanyat en aquesta gravació, a més de per Mason, membre fundador del grup el 1965, per altres col·laboradors habituals com el baixista Guy Pratt i el teclista Nitin Sawhney.

El tema, finalitzat als estudis la setmana passada, va prendre parts de la veu de Khlyvnyuk d’un clip que va penjar l’artista ucraïnès a la xarxa social Instagram, en una actuació a la plaça Sofiyskaya de Kíiv.

Notícies relacionades

Des d’aquest lloc simbòlic, Khlyvnyuk va entonar una cançó ucraïnesa coneguda de protesta. La seva última frase dona títol al nou tema de Pink Floyd.

El videoclip de ‘Hey Hey Rise Up’ és obra del director i guionista Mat Whitecross, mentre que la caràtula del senzill, dissenyada per l’artista cubà Yosan León, té el dibuix d’un gira-sol, la flor nacional d’Ucraïna.