Segons el ‘Pskovskaia Gubernia’

60 paracaigudistes russos es neguen a volar a Ucraïna

  • S’enfrontaran a un consell de guerra amb probables sentències de presó

  • Guerra Rússia-Ucraïna avui: últimes notícies | DIRECTE

60 paracaigudistes russos es neguen a volar a Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al voltant de 60 paracaigudistes russos es van amotinar i es van negar a lluitar a Ucraïna, segons el mitjà de comunicació de l’oposició russa ‘Pskovskaia Gubernia’, que ha titulat: «Al voltant de 60 militars de Pskov es van negar a anar a la guerra en territori ucraïnès, segons les nostres fonts».

Els homes, que pertanyien al quarter general clau de les forces aerotransportades de Pskov, al nord de Rússia, s’enfronten ara a sentències de presó per la insubordinació

Les tropes havien sigut traslladades a Bielorússia per participar en la invasió d’Ucraïna, però després del seu motí van ser enviades a la seva base a Pskov.

El diari informa que el ministre de Defensa, Serguei Xoigu, va enviar un dels seus adjunts a Pskov per acabar amb la insubordinació.

Notícies relacionades

Ucraïna va afirmar que les tropes eren paracaigudistes d’elit, però això encara no s’ha confirmat, malgrat que Pskov és un quarter general clau de les forces aerotransportades d’elit de Rússia.

«Després dels primers dies de la guerra, primer van ser portats a la República de Bielorússia i després van tornar a la seva base de Pskov. La majoria estan sent acomiadats actualment, però alguns estan amenaçats amb processos penals», ha precisat el mitjà rus.