Crítica de cine

Crítica de ‘Jungle cruise’: un gran parc temàtic i amazònic

  • Jaume Collet-Serra dirigeix un film alegre i aventurer que mai es pren seriosament a si mateix, com les pel·lícules d’Indiana Jones

Crítica de ‘Jungle cruise’: un gran parc temàtic i amazònic

Disney

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

‘Jungle cruise’

Direcció:  Jaume Collet-Serra

Any:  2021

Estrena:  divendres, 30 de juliol de 2021

  ★★★

Aquesta producció Disney adapta a la pantalla una atracció d’un dels seus parcs temàtics. No l’amaga en absolut, incorporant-lo a la mateixa narració: el mariner encarnat per Dwayne Johnson, patró i únic tripulant d’una desgavellada embarcació que fa viatges turístics per l’Amazones, converteix la ruta guiada i comentada en un altre parc temàtic ple de falsos perills per impressionar, sense aconseguir-ho, els seus clients.

Notícies relacionades

‘Jungle cruise’ és, en aquest sentit, un film alegre que mai es pren seriosament a si mateix, com les pel·lícules d’Indiana Jones. Té el mateix caràcter i itinerari aventurer, ambientació i antagonistes d’aquelles: el divertit Jesse Plemons encarna un dels fills del kàiser Guillermo, obsessionat en una llegenda amazònica que pot permetre a Alemanya guanyar la Primera Guerra Mundial, de la mateixa manera que en ‘A la recerca de l’arca perduda’, els nazis perseguien l’Arca de l’Aliança per aconseguir la victòria en la Segona contesa mundial.

El guió de Glenn Ficarra i John Requa –millors en la comèdia: ‘Phillip Morris, t'estimo!’ i ‘Crazy stupid love’– no és gaire original, i tota la part que incumbeix a la llegenda de Lope de Aguirre interessa menys. Però Johnson compleix com a nou heroi del cine d’aventures, Emily Blunt és una heroïna arqueòloga sense prejudicis i Jaume Collet-Serra segueix fent a Hollywood, convertit en un artesà d’allò més eficaç.