RESTRICCIONS SANITÀRIES

Les llibreries hauran de tancar el cap de setmana per la Covid

Les noves restriccions anunciades per la Generalitat no tindrien en compte la declaració del llibre i la cultura com a bé essencial

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les llibreries hauran de tancar durant el cap de setmana, com la resta dels comerços no essencials, segons les noves restriccions per frenar l’avenç de la Covid-19 anunciades aquest dilluns pel Govern i segons confirmen fonts de la Conselleria de Salut i del Procitat consultades per aquest diari. De la mateixa manera, les llibreries més grans de 400 metres quadrats també hauran de tancar entre setmana a partir del 7 de gener.

No obstant, el Procicat també afegeix que, tot i que en principi les llibreries hauran de tancar i estaran afectades per les restriccions sanitàries, caldrà esperar a la resolució oficial.

Notícies relacionades

De poc ha servit, doncs, que el setembre passat el Consell Executiu de la Generalitat aprovés una declaració en la qual es considerava la cultura com un «bé essencial per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva».

La Conselleria de Cultura de la Generalitat, també consultada per EL PERIÓDICO, decideix esperar a la publicació de la resolució.