26a edició

‘Jerusalem’ arrasa en els Butaca amb set premis

Els actors Pere Arquillué i Marc Rodríguez i el director Julio Manrique han sigut distingits pel seu treball en aquest muntatge

zentauroepp48901128 abel191226132212

zentauroepp48901128 abel191226132212 / Mauvego

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

‘Jerusalem’, muntatge coproduït pel Teatre Romea, el Centre Dramàtic Nacional i el Festival Grec es va estrenar a l’amfiteatre de Montjuïc el 2019, ha sigut la gran vencedora dels 26ns premis Butaca celebrats aquesta nit a l’Espai Amistat de Premià de Mar. ‘Jerusalem’, corrosiva obra de Jez Butterworth, s’ha alçat amb set guardons: millor muntatge i director per a Julio Manrique, millor actor per a Pere Arquillué i millor actor de repartiment per a Marc Rodríguez. També l’escenografia d’Alejandro Andújar, la caracterització de Núria Llunell i l’espai sonor de Damien Bazin de ‘Jerusalem’ van ser distingits en altres categories.

Guillem Clua s’ha alçat amb el premi al millor text per ‘Justícia’ i Rosa Bolareras amb el de millor actriu pel seu rol protagonista a ‘La Rambla de les floristes’, les dues obres estrenades en el TNC. Laura Conejero ha sigut elegida millor actriu de repartiment per ‘Una història real’, obra de Pau Miró estrenada a La Villarroel. Aquest any els premis incloïen de juny del 2019 a juny del 2020 tot i que en realitat la irrupció de la Covid ha reduït considerablement el nombre de muntatges en competició en aquesta edició.

Rigola i Rovira

Notícies relacionades

Dues diferents reflexions sobre la mort han sigut premiades pels espectadors, que són els qui decideixen amb els seus vots cada any. En el teatre de petit format el premi a millor muntatge ha sigut per a aquesta emotiva i directa confrontació amb la mort que planteja Àlex Rigola a ‘Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers’ estrenada al festival Temporada Alta. I en dansa el reconeixement ha sigut per a la coreògrafa Maria Rovira i el seu ‘Rèquiem’. L’obra de Crea Dance Company estrenada en el Centre Cultural Terrassa s’ha emportat les distincions de millor coreògrafa i millor coreografia, respectivament. ‘Wu Wei’, de Raquel Klein, s’ha emportat els premis a la interpretació en les dues categories, masculina i femenina, per a Jacob Gómez i Blanca Tolsà.  

El musical ‘La botiga dels horrors’ i l’espectacle familiar i feminista ‘Veus que no veus’, de Pepa Plana també han estat escollits com el millor del 2019-20 pels espectadors.

Temes:

Teatre