Dia del Llibre 2025
Més de dos milions de llibres venuts en un Sant Jordi de rècord
Xavier Bosch, Joël Dicker, Javier Cercas i Xavier Sala i Martín encapçalen les llistes definitives de supervendes de la jornada.

Ambiente durante la diada de Sant Jordi en la rambla de Just Oliveras de L Hospitalet /
Finalment va ser una jornada de rècord: més de dos milions de llibres venuts i una facturació superior als 26 milions d’euros. Un altre Sant Jordi de somni per a llibreters i editors i un balanç final facilitat ahir per la Cambra del Llibre de Catalunya, que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya. A través d’un comunicat, l’entitat agraeix l’alta participació i confirma el que ja s’intuïa pels atapeïdíssims carrers, amb nombroses parades. "S’han superat els 26 milions d’euros de facturació i també els dos milions d’exemplars de llibres venuts, corresponents a 74.450 títols diferents, dades que demostren la gran diversitat d’interessos dels lectors". Aquestes dades representen un increment del 2,8% respecte a l’any passat.
Per llengües, es manté la preeminència del català, amb el 52,3% dels llibres venuts davant un 47,7% en espanyol, mentre que per gèneres, la ficció representa el 35,0%; la literatura infantil i juvenil, el 29,9%; la no-ficció, el 23,8%, i el còmic, l’11,3%.
La Cambra del Llibre també va donar ahir a conèixer les llistes de llibres més venuts, un rànquing que agrupa dades de més 200 llibreries de tot Catalunya així com de les parades. D’aquesta manera queden, doncs, unes llistes que, hi insisteixen, només representa el 6% de les vendes totals.
Notícies relacionadesEn ficció en català, el títol més venut la diada va ser Diagonal Manhattan, de Xavier Bosch; seguit de Cor fort, de Sílvia Soler; La catastròfica visita al zoo, de Joel Dicker; Aquest tros de vida, d’Estel Solé, i Somiàvem una illa, de Roc Casagran. En no ficció en català, la llista l’encapçala Entre el paradís i l’apocalipsi, de Xavier Sala i Martín; La passada a l’espai, de Manel Vidal; Crims 4 - L’hora de la veritat, de Carles Porta; L’art de ser humans, de David Bueno, i La dona del segle, de Toni Cruanyes.
D’altra banda, en ficció en castellà, els més venuts van ser La muy catastrófica visita al zoo, de Joel Dicker; Por si un día volvemos, de María Dueñas; La asistenta, de Freida McFadden; En el amor y en la guerra, d’Ildefonso Falcones, i Las que no duermen Nash, de Dolores Redondo. I en no ficció en castellà, El loco de Dios en el fin del mundo, de Javier Cercas; Hábitos atómicos, de James Clear, i Cómo mandar a la mierda de forma educada, d’Alba Cardalda.
- Això és el que significa que els fills no facin cas als seus pares a la primera, segons el psicòleg Álvaro Bilbao
- Tragèdia a Lleida Jordi i Omar, les dues víctimes de l'incendi de Torrefeta: "Vam sortir a buscar-los, però era com estar a l'infern"
- Investigació oberta El nen mort a Valls va estar tot el matí al cotxe mentre el pare treballava
- FUTBOL Mor Diogo Jota, el davanter del Liverpool, en un accident de trànsit
- Universitat ¿Qui és Ramón Flecha, el catedràtic de la UB acusat d’abús sexual per 14 universitàries?
- Ocupacions d'estiu De provador de platges a tastador de gelats: les ocupacions més singulars de la temporada d'estiu
- Incidències Un transformador que fon fusibles deixa més d’una setmana sense llum unes 160 llars i comerços de Barcelona
- Trama Koldo Ministres amb seient a Ferraz donen per fet una «reestructuració» en el PSOE «no només limitada a Organització»
- Nou acord L’empresa propietària de l’hidroducte BarMar tindrà la seva seu a la Costa Blava i un directiu d’Enagás serà el seu CEO
- Festivals Cancel·lat el concert de Fito Páez que havia d'inaugurar el festival de Cap Roig