La gestió de la pandèmia a Catalunya

La Generalitat descarta per ara que el Liceu pugui augmentar l’aforament

Tot i que el conseller Sàmper havia obert la porta a l’ampliació, finalment el Procicat l’ha rebutjat

BARCELONA 24 11 2020  500 personas acuden al ensayo de La Traviata en el Liceu Fotografia de JOAN CORTADELLAS        BARCELONA 24 11 2020  500 personas acuden al ensayo de La Traviata en el Liceu Fotografia de JOAN CORTADELLAS

BARCELONA 24 11 2020 500 personas acuden al ensayo de La Traviata en el Liceu Fotografia de JOAN CORTADELLAS BARCELONA 24 11 2020 500 personas acuden al ensayo de La Traviata en el Liceu Fotografia de JOAN CORTADELLAS / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El Procicat ha descartat aquest dilluns que elGran Teatre del Liceupuguiampliar el límit del seu aforament, limitat ara a 500 persones, poc més del 20% de la seva capacitat. Hores abans, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, havia obert la porta a replantejar aquest aforament, però finalment el Procicat no ho ha aprovat, per ara. El Liceu havia advertit quetancarà si no pot ampliar l’aforament.

Notícies relacionades

En una entrevista a Ràdio 4, el conseller Sàmper ha explicat que dissabte va assistir a una reunió amb la comissió executiva del Liceu en la qual li van exposar «punts molt rellevants» amb què el Liceu plantejava l’ampliació d’aquest aforament. Entre aquests punts, Sàmper ha esmentat unsistema de ventilació amb uns elements «increïbles» que permeten que aquesta ventilació quedi «totalment garantida». Segons el seu parer, això faria possible que el Govern pogués «replantejar» el límit de 500 espectadors. Al final, això no ha sigut així.

El Liceu va anunciar que cancel·laria ‘La Traviata’ a partir d’aquest dimarts, 8 de desembre, si no s’ampliava el límit. El teatre tenia previst que a partir d’aquest dilluns, amb l’entrada en fase 2 –entrada que no s’ha produït pel fre en la desescalada per les males dades epidemiològiques– podria funcionar amb el 50% del seu aforament, és a dir, 1.144 persones.