ESPERADA RESOLUCIÓ

Les discoteques de Catalunya podran obrir, però sense fer ús de la pista de ball

Els locals d'oci nocturn podran funcionar fins a les tres de la matinada

L'aforament serà limitat al 50% i s'hauran de programar actuacions en directe

ocio nocturno / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

El Procicat ha aprovat aquest dimarts que els locals d’oci nocturn puguin reobrir a partir d’aquest dimecres però sense fer ús de la pista de ball, segons han explicat les patronals de l’oci nocturn i han confirmat fonts del Govern. Segons ha informat la Fecasarm en un comunicat després de reunir-se amb la Generalitat, les discoteques i els locals d’oci nocturn podran reobrir les portes fins a les tres de la matinada i la pista de ball haurà d’estar ocupada per taules i cadires o només cadires, l’aforament serà limitat al 50%, s’hauran de programar actuacions en directe i el públic haurà de portar mascareta mentre no estigui consumint. A més, hauran de portar un registre d’assistents i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents.

Precisament aquest dilluns, prop de dos-cents treballadors i empresaris de l’oci nocturn es van concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant el Palau de la Generalitat, per reclamar l’aprovació «urgent» d’un pla per al sector. Una vegada acabat l’acte, diversos manifestants van desplegar tendes de campanya per acampar i allargar així la seva protesta.

6 milions per al sector

D’altra banda, el Govern ha aprovat injectar 6 milions d’euros al sector de la cultura per pal·liar l’efecte de la pandèmia. Es transferirà crèdit del Fons de Contingència cap al pressupost del Departament de Cultura per al 2020, amb l’objectiu que es puguin fer efectives, en una primera fase immediata, un seguit d’aportacions al castigat sector.

Aquestes aportacions s’emmarquen en el Pla de Rescat que va engegar el departament i que inclou tota una sèrie de mesures per protegir el sector i donar-hi tot el suport necessari perquè, una vegada finalitzada aquesta crisi sanitària, sigui possible la represa de l’activitat.

Les actuacions a què es destinaran els sis milions d’euros d’aquesta primera fase passen per l’ampliació de la convocatòria per a la cancel·lació d’espectacles, amb 1,8 milions d’euros, per atendre la demanda de la ‘convocatòria Covid-19’, i que revesteix «la màxima urgència», perquè aquesta actuació s’ha de culminar en aquest exercici pressupostari. Els sis milions d’euros també es destinaran a l’ampliació de la convocatòria pel doblatge i subtitulació de pel·lícules i festivals i mostres de cine, amb un import de fins a 1.100.000 euros. Igualment, cal dirigir-se a l’atenció de demandes del sector cultural, en concret en una nova convocatòria per cobrir les despeses de les activitats de cultura popular que es porten a terme als ateneus i centres culturals, amb 600.000 euros.

Notícies relacionades

Finalment, aquests diners també es destinaran a subvencions per publicitar l’activitat als diferents sectors culturals, com l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), l’Associació d’Empreses Teatrals de Catalunya (Adetca), l’Associació de Promotors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (Apecat) i el Gremi d’Exhibidors de cine de Catalunya, amb 2.500.000 euros.

Aquest fons se suma als 34 milions d’euros que el mateix departament va reassignar amb caràcter extraordinari per estabilitzar i fer confiança a tot l’ampli espectre del sector cultural i es preveu que n’hi pugui haver més.