Què passa al teu cos si menges xocolata just després de sopar?

Un aliment amb pros i contres per a la salut

Trufes de xocolata en una botiga

Trufes de xocolata en una botiga / ACN

1
Es llegeix en minuts
R.P

Ets un addicte a la xocolata? Et sents culpable? No saps si és saludable o no consumir-la diàriament? I et preguntes: què passa si menjo xocolata cada dia? Doncs totes aquestes preguntes tenen resposta, i són molt variades, ja que depèn del tipus de xocolata, de la quantitat i del teu metabolisme. Però, en general, et puc dir que menjar xocolata cada dia té els seus pros i contres, com passa amb gairebé tots els aliments.

Els beneficis i perjudicis

Per una banda, la xocolata és una font d’antioxidants, magnesi, ferro i fibra, que poden beneficiar la teva salut cardiovascular, el teu estat d’ànim i el trànsit intestinal. A més, la xocolata és deliciosa i et fa feliç —què més es pot demanar?

No obstant això, la xocolata també conté calories, greixos i sucres, que poden afectar el teu pes, el colesterol i la glucosa si en consumeixes en excés. També pot provocar càries, acne i migranyes si ets sensible a algun dels seus components. I no oblidis que la xocolata pot generar addicció, així que alerta amb la síndrome d’abstinència.

Quanta xocolata es pot menjar cada dia?

Com dèiem, prendre una petita quantitat de xocolata al dia no només no és dolent, sinó que pot ser beneficiós per a la salut. Això sí, la xocolata ha de tenir un alt percentatge de cacau i no contenir sucre afegit.

La quantitat diària recomanada és d’una o dues onces, uns 20 grams.

Quin tipus de xocolata és millor?

Notícies relacionades

La xocolata negra és la més saludable. Ha de contenir almenys un 70% de cacau i no portar sucres afegits. En el cas de la xocolata amb llet, la quantitat de cacau sol ser menor i la de sucre, més alta. La pitjor considerada és la xocolata blanca, ja que conté molt de sucre (el 55% de la seva composició) i només un 20% de mantega de cacau.

En conclusió:

Menjar xocolata cada dia no és ni bo ni dolent. El més important és moderar la quantitat, escollir el tipus més saludable (la xocolata negra amb alt percentatge de cacau) i gaudir-ne amb responsabilitat. I si tens cap dubte, consulta el teu metge o nutricionista abans d’entregar-te a la xocolatoteràpia.