GUIA DE VISIONAMENT

Les sèries clau per a la setmana del 11 de novembre

La setmana que ve tornen 'Rick y Morty' i 'The crown', dues sèries molt diferents, totes dues imperdibles

zentauroepp49729170 icult191109212509

zentauroepp49729170 icult191109212509 / NETFLIX

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire

A la vida hi ha temps per tot, i per això no té res de dolent alternar entre una dosi de ciència-ficció més enllà de l’impossible (‘Rick y Morty’) i un drama històric bastant versemblant (‘The crown’). Però no són les úniques propostes suggestives de la setmana. 

Retorn al futur còmic

Dilluns tornen a les nostres pantalles, més de dos anys després de la seva anterior aventura, ‘Rick y Morty’, aquests avi i net impossibles ficats en aventures a través del temps, l’espai i les dimensions. Poc se sap dels arguments, més enllà que l’estimat senyor Meeseeks tornarà a aparèixer. Són només deu episodis, però no pateixin: segons va explicar el 2018 el cocreador Dan Harmon, la renovació va ser per a... ¡70 episodis! TNT i HBO, des de dilluns, dia 11. 


¿Feia falta una altra adaptació d’‘Els miserables’, només sis anys després (es va estrenar al Regne Unit el 2018) de la pel·lícula de Tom Hooper? Aquesta versió té a favor seu la falta de cançons interpretades per actors que no saben cantar. Més raons per no apartar la mirada: adapta Victor Hugo l’il·lustre guionista Andrew Davies (el de la ‘Guerra y paz’ del 2016); dirigeix Tom Shankland (‘The missing’), i protagonitza la infravalorada Lily Collins. #0, des de divendres, dia 15.


Espies de la Revolució de Vellut

Notícies relacionades

El drama d’espionatge de HBO ‘The sleepers’ se situa a Txecoslovàquia, d’on prové la sèrie, a finals dels 80, en ple enfonsament de l’imperi soviètic. La violinista Marie (Tana Pauhofova) i el seu marit Viktor (Martin Mysicka) van cap a Praga des de Londres, on es van desplaçar fa dotze anys en circumstàncies difícils. Però tot fa un tomb inesperat i misteriós: ella desperta en un hospital; ell ha desaparegut sense deixar rastre. HBO, des de diumenge, dia 17.


La reina Olivia

També s’ha fet esperar, com ‘Rick y Morty’, el drama reial ‘The crown’, l’anterior temporada del qual es va estrenar fa gairebé dos anys. A la tercera hi ha canvis importants a nivell de repartiment (d’entrada, Elisabet II ja no és Claire Foy sinó Olivia Colman), però no pel que fa a intel·ligència literària, nivell de producció i excel·lència general. Preparin-se per al colpidor episodi sobre la catàstrofe minera d’Aberfan de 1966. Netflix, des de diumenge, dia 17.