LA CITA MUSICAL DEL FÒRUM

Robyn, ballar amb llàgrimes als ulls al Primavera Sound

L'artista dance-pop sueca va alternar i va barrejar la malenconia amb l'hedonisme en un xou modèlic

fcasals48420252 pla mitj  de robyn en concert al primavera sound 2019  diven190601122631

fcasals48420252 pla mitj de robyn en concert al primavera sound 2019 diven190601122631 / Pau Cortina

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cinc anys sense actuació de Robyn a Barcelona (l’anterior va ser al Sonar, el 2014) són massa. Però hi ha un motiu: l’artista dance-pop sueca ha passat per temps difícils en l’àmbit personal, experiències que ha invertit en un disc recent, ‘Honey’, marcat per la pèrdua i l’absència, com també per l’ànsia de viure.

Entre la malenconia i l’hedonisme, i una barreja de les dues coses, es va debatre Robyn en la seva modèlica actuació de divendres al Primavera, tornada estel·lar en la qual va demostrar com s’ha de traslladar la música de ball al directe. Bateria, percussionista i fins a tres teclistes (que de vegades afegien baix i guitarra) construint amb molta cura un so postdisco de tacte eteri. Tan somiador com l’escenari cobert per grans llençols blancs i una misteriosa escultura gegant de dues mans.

Notícies relacionades

Com si d’una sessió es tractés, amb prou feines hi va haver parèntesi entre els temes. La hiperbalada ‘Send to Robin immediately’, la base pulsativa de la qual procedeix del ‘French kiss’ de Lil’ Louis, va servir com a preescalfament. ‘Honey’ va continuar cobrint l’ambient de sensual malenconia, però ‘Indestructible’ i la ‘nuevaolera’ ‘Ever again’ van pujar els ànims. A l’altura de ‘Between the lines’, amb Robyn convertida en una altra Robin, la diva house Robin S, el desenfrenament arribava al seu auge.

Però el millor encara estava per arribar. Els seus himnes més grans per ballar amb llàgrimes als ulls, un darrere l’altre: ‘Dancing on my own’‘Missing u’‘Call your girlfriend’ ‘With every heartbeat’. Indestructibles, insuperables.