41 anys d'història

Cervera celebra l'Aquelarre més multitudinari

Unes 35.000 persones assisteixen al ressorgiment de l'Atlàntida entre foc de diables

fcasals44782083 aquelarre de cervera de lleida 25 08 2018   aparicion i corr180826122447

fcasals44782083 aquelarre de cervera de lleida 25 08 2018 aparicion i corr180826122447 / FOTO SANTI IGLESIAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mitja tona de pólvora i 41 anys d’experiència han aconseguit que l’Aquelarre de Cervera hagi batut aquest any rècord d’assistència, amb uns 35.000 espectadors. El motiu central de la festa ha sigut, com és comú, la transgressió al voltant de les figures dels diables, les bruixes i, sobre tot el Gran Mascle Cabró, una mena de Priapo modern i demoníac, però en aquesta ocasió, el director artístic del muntatge, Albert Parra, ha ambientat la celebració en un inesperat ressorgiment de l’Atlàntida.

La barreja d’animals del mar i de bèsties de la terra, tot això perfumat amb l’embriagadora olor de la pólvora, ha resultat ser un notable encert.

Un dels moments més esperats pel públic, el compte enrere de la simbòlica encesa i enfonsament de l’edifici de la Universitat, ha comptat en aquesta ocasió amb la música d’una banda, com el mateix Aquelarre, nascuda als anys 70, la Companyia Elèctrica Dharma. El grup ho va fer el 1971. El festival, el 1978. Són contemporanis.

Novetats

Notícies relacionades

Una de les novetats d’aquesta edició ha sigut la reobertura al públic del Carreró de les Bruixes, tancat per motius de seguretat durant les festes des de fa més de 20 anys. La decisió ha sigut del grat dels més nostàlgics, ja que va ser precisament allà on va néixer la idea de l’Aquelarre. El 1978, una assemblea de joves de Cervera va tenir problemes per encaixar la seva participació en les més convencionals festes del barri de Santa Anna. Va ser llavors quan van buscar el seu propi espai i, de passada, el seu argument de fons alternatiu. Van elegir les bruixes. El trànsit cap a l’aquelarre va ser natural.

El carreró ha pogut ser visitat sense més contratemps malgrat que, just això, la d’aquesta any hagi sigut l’edició més multitudinària de la seva història.

Temes:

Festes