CRÒNICA

'Carousel': de Broadway al Grec

Una sonora ovació va acomiadar l'adaptació al català del musical de Rodgers & Hammerstein drigida per Dani Anglès i Xavier Torras

webaalfred mauve carousel08

webaalfred mauve carousel08

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Gran nit al Teatre Grec amb l’estrena en català de ‘Carousel’. El musical de Rodgers&Hammerstein dirigit per Dani Anglès (escena) i Xavier Torras (música) va ser rebut amb olor de gesta, amb grans aplaudiments durant bona part dels números més populars. Una gran ovació va posar punt final a la funció, en què la part musical va brillar però es va deixar notar la falta de temps per arrodonir la posada en escena. Si tenim en compte que s’anunciava com el “El clàssic de Broadway en concert”, res a objectar al muntatge amb una escenografia senzilla que situava l’espectador en una badia de Nova Anglaterra de finals del 1800 mitjançant unes caixes de fusta i una peça antiga de cavallets. Cors, músics, ballarins, actors, solistes es van entregar en cos i ànima i van connectar amb el públic.

Els intèrprets van saber traslladar tota l’emoció de l’obra, en especial al passatge final, amb un gran Miquel Fernández en el rol protagonista masculí de Billy Bigelow. Ell i Diana Roig, la seva estimada en la ficció, que va compondre una sòlida Julie Jordan, van destacar en el repartiment, en especial amb el primer duo, ‘Si t’estimés (If I loved you’), También va brillar Anna Moliner, magnífica sobretot quan es tractava de ressaltar el caràcter més còmic del seu personatge, Carrie Pipperidge, que va fer bona parella amb Ivan Labanda, el seu futur marit a l’obra, aquest pescador amb ànima d’empresari Enoch Snow.

Notícies relacionades

La fiable i veterana Nina no va defraudar. La cantant va brodar les escenes com a Nettie Fowler i la seva experiència es van demostrar en l’alegre ‘June is busting out all over’. Els cors van brillar en els números de conjunt i l’orquestra –gran feina de Xavi Torra– es va compenetrar molt bé amb els solistes en una adaptació molt fresca i amb cameo inclòs de Tomàs Molina, l’home del temps de TV-3.

Tant de bo en pròximes edicions el Grec porti altres grans clàssics del musical i els seus intèrprets disposin de més temps per perfilar la part teatral. 

Temes:

Musicals Grec