obituari

Mor Javier Aller, el marcià d''El Milagro de P. Tinto'

L'actor madrileny ha mort als 46 anys a Madrid

dcq7vg2xcaa7kwy

dcq7vg2xcaa7kwy

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

L'actor Javier Aller ha mort als 46 anys. L'intèrpret madrileny, que va saltar a la fama amb el paper del marcià José Ramón a ‘El Milagro de P. Tinto', de Javier Fesser, va morir aquest dimecres 2 de maig.

Javier Aller, que també va participar a ‘Mortadel·lo i Filemó' a les ordres de Fesser el 2003 i amb Daniel Monzón a ‘El corazón del guerrero' i ‘El robo más grande jamás contado', serà incinerat avui a Madrid. De moment es desconeixen les causes de la seva mort, tot i que, segons ha assenyalat el representant de l'intèrpret, Aller havia patit fa un any i mig un ictus, després del qual havia hagut d'aprendre a "parlar i caminar" de nou. S'hi sumen, a més a més, les sessions de diàlisis que sotmetia des de fa uns quants mesos.

El director Javier Fesser ha escrit un emotiu missatge de comiat: "Javier Aller, excepcional i irrepetible marcià en 'El Milagro de P. Tinto', va tornar ahir al seu planeta. Has estat, Javi, un dels regals més extraordinaris que m'ha donat aquesta vida. Descansa en pau, tio gran".

Notícies relacionades

A més de l'autor d'‘El Milagro de P. Tinto', a les xarxes socials companys i admiradors d'un actor que va portar a la petita i a la gran pantalla un peculiar sentit de l'humor, i que era un gran aficionat al heavy i al'Atlètic de Madrid, han abocat missatges de record, moltes vegades acompanyades de frases dels seus personatges, com ara «¡tros d'invent, la gasosa!» del marcià que el va fer popular. L'actor també va aparèixer en títols de televisió com ara ‘Hermanos y detectives' o ‘Agitación + IVA'.

El seu company a ‘El cor del guerrer', Fernando Ramallo, ha dit que sent "molta pena" i l'ha recordat com una persona "molt forta".