PERIPLE TARDORENC

Els Rolling Stones tornen a l'Estadi Olímpic el 27-S

Les entrades per al concert de la banda britànica, l'únic a Espanya de la gira 'No filter', es podran adquirir a partir del 16 de maig

The Rolling Stones actuarà a Barcelona el 27 de setembre a l’Estadi Olímpic. / EUROPA PRESS

3
Es llegeix en minuts
RAFAEL TAPOUNET / BARCELONA

Quan els Rolling Stones van actuar per primera vegada a Barcelona, l’11 de juny de 1976 a la plaça Monumental, l’aparell propagandístic que envoltava la banda va fer córrer la notícia que aquella seria l’última gira del quintet britànic. Com recordava jocosament el promotor d’aquell històric concert, Gay Mercader, «la crítica els va posar a parir i va dir que el cantant [Mick Jagger] ja era vell». Han passat 41 anys i els Stones acaben d’anunciar una nova cita amb el públic català. Serà el dia 27 de setembre vinent, a l’Estadi Olímpic, i tindrà lloc en el marc de la gira 'No filter', que recorrerà la tardor vinent diferents estadis de 12 ciutats europees. La de Barcelona serà l’única parada que el grup farà a Espanya.

La nova sèrie de concerts començarà el 9 de setembre a Hamburg i passarà també per Munic, Spielberg (Àustria), Zuric, Lucca (Itàlia), Amsterdam, Copenhaguen, Düsseldorf, Estocolm, Arnhem (Holanda) i París, on els Stones tancaran la gira amb dos concerts que serviran per inaugurar l’U Arena, un estadi cobert amb capacitat per a 40.000 espectadors. A més a més de l'habitual arsenal de clàssics ineludibles, la banda promet que en cada actuació cauran almenys «un parell de cançons inesperades triades a l’atzar».

LES ENTRADES, EL 16 DE MAIG

Les entrades per al concert de l’Estadi Olímpic es podran adquirir el dimarts dia 16 de maig a partir de les deu del matí a través de les webs de doctormusic.com i ticketmaster.es. Segons ha confirmat la promotora Doctor Music, per tal de combatre la revenda fraudulenta, les entrades seran nominals: cada usuari en podrà adquirir un màxim de vuit, que hauran de figurar a nom d’un dels assistents al concert. El preu oscil·larà entre els 86 i els 290 euros (despeses de distribució no incloses). El 1976, veure els Stones costava 900 pessetes (al canvi, 5 euros i 41 cèntims).

Els concerts europeus prenen el relleu de la gira llatinoamericana que Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts i Bill Wyman van portar a terme els primers mesos de l’any passat i que va culminar amb una actuació gratuïta a l’Havana el 25 de març del 2016. Aquella sèrie de concerts va ser recollida en el documental 'Olé, olé, olé', dirigit per Paul Dugdale. A finals d’any, la banda va publicar l’àlbum 'Blue & lonesome', una col·lecció de versions d’antics títols favorits de blues que es va publicitar com el retorn dels Stones a l’estudi de gravació després d’11 anys. Va ser, en qualsevol cas, un retorn fugaç, perquè el disc es va gravar en només tres dies.

UN HISTORIAL ACCIDENTAT

La cita de setembre a l’Estadi Olímpic constituirà la setena compareixença del veterà grup britànic davant dels seus seguidors barcelonins. Després de l'esmentat debut del 1976, que Gay Mercader volia en principi organitzar a Cambrils (va haver de desistir de fer-ho per l’oposició de les autoritats locals, convençudes que els músics «violarien les noies»), el promotor català va reincidir el 1982, però el concert programat al desaparegut estadi de Sarrià es va haver de suspendre (es va traslladar a Madrid) per un problema amb els permisos quan ja s’havien venut 40.000 entrades.

Notícies relacionades

El 1990, la gira 'Urban Jungle' sí que va passar per Barcelona. I no una, sinó dues nits (13 i 14 de juny) i a l’Estadi Olímpic. Es va haver d’esperar vuit anys més per tornar a veure el grup, també a l’Estadi. Va ser el 20 de juliol de 1998 i en el marc del 'tour' europeu 'Bridges to Babylon', una gira accidentada que va haver de ser reprogramada a causa del trencament d’una costella que va patir Richards. Els Stones van repetir escenari el 29 de juny del 2003, amb motiu del '40 Licks World Tour'.

Allò de la costella fracturada no va ser res al costat de l’insòlit incident que va impedir a la banda inaugurar la gira europea de l’any 2006 al recinte olímpic de Montjuïc: el concert es va suspendre després que el guitarrista hagués de ser operat d’urgència a causa d’una caiguda d’un cocoter a Fiji (aquesta va ser, almenys, la versió oficial). Els Rolling Stones van saldar el seu deute amb el públic barceloní el 20 de juliol del 2007.