NOVA TEMPORADA TEATRAL

La sala Atrium s'obre a altres cultures

Celebra 5 anys amb èxits passats i l'obertura a artistes estrangers

La noruega Eva Eklöf Morkeset, a ’Oda’.

La noruega Eva Eklöf Morkeset, a ’Oda’. / SALA ATRIUM

1
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ / BARCELONA

En només cinc anys, la sala Atrium, que capitaneja Raimon Molins amb Mireia Trias i Patrícia Mendoza, ha aconseguit fer-se un forat rellevant a la cartellera barcelonina. Per celebrar el seu primer lustre, el teatre de l'Eixample rescatarà significatives peces d'anteriors temporades (com els èxits Himmelweg i el Hamlet versionat per Molins i Marc Chornet), i estrenarà produccions representatives de per on volen que vagin les coses en el futur. La vocació internacional, amb l'obertura a noves cultures i el mestissatge de creadors i actors, és el principal repte, afirma Molins, que programarà per primera vegada una producció estrangera (amb subtítols): la noruega Oda, de Dag Norgaard, monòleg dirigit per Ferran Audí i interpretat per Eva Eklöf.

El director txec Pavel Bsonek dirigirà Alba Florejachs i Sergi Torrecillas a La nit d'Helver, una obra d'Inqmar Villqist que es va representar al Grec en una versió de la companyia de Sarajevo Kamerni Teatar 55. La finlandesa Saara Turunen completarà la presència forana. En el seu debut a Catalunya, dirigirà el col·lectiu La Peleona en una adaptació del seu text Broker heart story.

Notícies relacionades

VIRGINIA WOOLF / La temporada s'inicia el 21 de setembre amb el rescat d'El desvetllament d'una papallona nocturna (fins a l'11 d'octubre), un monòleg sorgit del Cicle Atrium Lab 2014 amb dramatúrgia i direcció d'Eles Alavedra i interpretació d'Anna Sabaté. L'obra enllaça fragments de textos de Virginia Woolf (Les ones, Orlando, La senyora Dalloway...) que plantegen una reflexió «molt actual sobre la responsabilitat de cada un en la societat i sobre el paper de l'artista», resumeixen el director i l'actriu. «L'autora s'esforça a mantenir-se honesta en l'ofici d'escriptora i es qüestiona sobre la responsabilitat que ha d'assumir respecte a qüestions socials i polítiques», afegeixen.

Del 14 d'octubre al 8 de novembre la sala rescatarà Himmelweg, un dels grans èxits de Juan Mayorga, sota la direcció de Molins, i del 22 de desembre al 17 de gener, Hamlet. El 26 de gener celebrarà el seu cinquè aniversari amb una revisió del muntatge que va inaugurar el teatre: Huis Clos, de Jean-Paul Sartre, adaptada per Jordi Prat i Coll. Al març, Molins estrenarà una nova producció de Sala Atrium al voltant del món virtual i la intel·ligència artificial. Els concerts d'Atrium Ensemble, el cicle DespertaLab i Atrium Petits completaran l'oferta.