En directe: 'Sister Act', 'MozArt', Shakespeare i 'Maria Stuarda'

Una escena de ’Sister Act’.

Una escena de ’Sister Act’.

2
Es llegeix en minuts

Títol: ‘Sister Act’ Lloc: Tívoli

Alegre i festiva revolució al convent

L’entreteniment per a tots els públics està assegurat amb Sister Act, el musical inspirat en la pel·lícula que va popularitzar Whoopi Goldberg a la gran pantalla. Va brillar després entre els neons de Broadway i el West End londinenc i a l’octubre va aterrar al Tívoli en una producció espanyola que manté l’energia, el ritme i el bon rotllo que marca l’alegre partitura (del soul a la música disco) del multipremiat Alan Menken. 

Els números corals, les dinàmiques coreografies i la funcional i efectista escenografia apuntalen un espectacle amb un repartiment en què destaquen Mireia Mambo –carismàtica, simpàtica i magnífica veu– i una Àngels Gonyalons excel·lent en el perfil de rigorosa mare superiora. La història és senzilla: Deloris van Cartier, una cantant de club (Mambo), és testimoni d’un assassinat per part del goril·la del seu nòvio. Per fugir d’ell, un policia li proposa amagar-se en un convent fins al judici. La seva arribada revolucionarà l’espartana vida  –i el desafinat cor– d’unes monges que acabaran alliberant-se sota la seva batuta i encomanant-ho a la platea.

IMMA FERNÁNDEZ

Títol: ‘Trilogia Mozart’ Lloc: La Seca Espai Brossa Data: Fins a l’11 de gener

Divertida òpera per a tota la família

Després de triomfar amb La flauta màgica, la companyia Dei Furbi sintetitza i enfila, sota la direcció de Gemma Beltran, tres de les òperes més conegudes de Mozart (Le nozze di Figaro, Don Giovanni i Cosi fan tutte) en un divertit i imaginatiu espectacle que combina veus a cappella, mim, humor, teatre visual... Ideal per iniciar-se en el món de la lírica.

IMMA FERNÁNDEZ

Títol: ‘Com us plagui’ (‘Al vostre gust’) Lloc: Teatre Akadèmia Data: Fins al 18 de gener

La màgia i frescor de Shakespeare

Fantàstica adaptació de la comèdia shakespeariana en el retorn com a director al Teatre Akadèmia de Dugald Bruce-Lockhart, component de l’excel·lent companyia britànica Propeller, que ja va triomfar la temporada passada amb Romeu i Julieta. Brillantíssim també el repartiment, encapçalat per la jove Núria Deulofeu, que el broda.

IMMA FERNÁNDEZ

Títol: ‘Maria Stuarda’ Lloc: Liceu Data: Fins al 10 de gener

Belcantisme estel·lar al Liceu

Notícies relacionades

Joyce DiDonato (Maria Stuarda) i Javier Camarena (comte de Leicester) encapçalen el gran repartiment de Maria Stuarda de Donizetti, obra mestra del bel canto que està en cartell fins al 10 de gener. Silvia Tro Santafé (reina Elisabetta) completa el triangle amorós d’una trama servida amb un muntatge entre modern i d’època.

CÉSAR LÓPEZ ROSELL