Comunió amb 'Sister Act'

El Tívoli estrena avui el musical inspirat en la cèlebre pel·lícula de Hollywood L'actriu barcelonina Mireia Mambo debuta amb tots els ets i uts en el xou, que després viatjarà per Espanya

Rap celestial 8Sílvia Abril, en una de les escenes còmiques.

Rap celestial 8Sílvia Abril, en una de les escenes còmiques. / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
M.C. / BARCELONA

La comunió amb el públic ha estat total en les funcions de preestrena de Sister Act. El potent elenc del musical, encomanat a la directora holandesa Carline Brouwer -responsable de les adaptacions del musical de Broadway a Europa-, està satisfet amb la benedicció del públic en les funcions prèvies. «Encara que és un musical nord-americà hi ha referències a la cultura catalana i a l'espanyola», destaca la directora, que ha treballat al costat de Xavier Casadó, responsable de l'adaptació del llibret. Les melodies han estat creades pel compositor Alan Menken, guanyador de vuit Oscars per la banda sonora de La bella i la bèstia i La sireneta. El seu fidel aliat, Glenn Slater, firma les lletres.

El muntatge en castellà s'estrena aquesta nit al teatre Tívoli -que ahir va viure la  nit de preestrena- amb la intenció de viatjar la primavera que ve a Madrid i fer gira per Espanya. La producció rep el suport de Stage Entertainment -responsable del desembarcament a Espanya de Los Miserables El rey León- i El Terrat, productora d'Andreu Buenafuente que debuta en un espectacle internacional d'aquestes dimensions amb 30 actors, entre els quals hi ha Sílvia Abril -parella de Buenafuente- i set músics dirigits per Arnau Vilà.

Sister Act va néixer arran de l'èxit del film del mateix nom protagonitzat per Whoopi Goldberg, que no era un musical tot i contenir cançons. Narra la història de Deloris Van Cartier, una aspirant a cantant que presencia un assassinat. Per protegir-la i fer possible la seva declaració en un judici, la policia l'amaga en un convent. Deloris, interpretada per la barcelonina de 25 anys Mireia Mambo, revolucionarà el cor de la congregació per a la desesperació de l'estricta Mare Superiora (Àngels Gonyalons) però davant l'alegria de Monsenyor (Fermí Reixach) perquè la fama del cor anima les donacions i evita el tancament del convent.

Història senzilla

«No és un musical pretensiós. És una història senzilla encara que inclou un petit missatge sobre la necessitat de ser més flexibles i no tenir tants prejudicis, servit amb un embolcall d'alegria i molta energia», destaca Gonyalons. «La partitura és molt exigent, en particular per al cor, que per a mi és el gran protagonista».

 

Per a Mambo, amb família de Guinea Equatorial, Deloris suposa un gran repte. Cap dels personatges que ha interpretat fins ara (High

Notícies relacionades

 

School MusicalCharlie i la fábrica de Xocolata) s'hi pot comparar. «Deloris és exigent en tots els sentits, tant en l'aspecte vocal perquè necessites bona tècnica vocal com en l'actoral», diu. «Deloris parla moltíssim. No sé si em canso més parlant que cantant i ballant».