MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Rins guanya dues vegades la mateixa carrera d'Austin

El jove deixeble d'Alzamora aconsegueix la seva primera victòria al Mundial en una prova que s'ha hagut de disputar a només cinc voltes per un accident

D’esquerra a dreta, Viñales, Rins i Salom, el podi de Moto3 del GP de les Amèriques.

D’esquerra a dreta, Viñales, Rins i Salom, el podi de Moto3 del GP de les Amèriques.

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Àlex Rins(KTM), el nou deixeble avançat d'Emili Alzamora, el descobridor deMarc Márquez, ha guanyat aquest diumenge en el preciós traçat d'Austin (Texas, EUA) el primer gran premi de la seva vida amb només17 anys. I el més gran és que ho ha fet per partida doble.

Rins ha celebratdues victòries en 20 minuts, ja que, quan faltaven només sis voltes per acabar la carrera deMoto3--la primera delGP de les Amèriques--, el greu accident sofert per l'holandèsJasper Iwemaha portat els organitzadors a mostrar labandera vermella. En aquell moment, Rins ja s'havia quedat sol, mà a mà, ambMaverick Viñales (KTM), una vegada despenjatsJonas Folger (KTM) iLuis Salom (KTM). Però, al final, la prova s'ha disputat anomés cinc voltes, ja que no s'havien completat les dues terceres parts dels 18 girs. 

Notícies relacionades

Això ha permès queSalom, amb problemes al pneumàtic davanter, es reenganxés i presentés una dura batalla en la petita carrera que s'ha disputat. L'última volta ha estat d'infart, ja queRins, que ha corregut molt millor queSalom iViñales l'última part del circuit, ha serrat les dents i ha aprofitat que el jove mallorquí, guanyador fa 15 dies a Doha (Qatar), ha comès un error al sortir llarg en el penúltim revolt del traçat. Aquesta badada també l'ha aprofitat Viñales, que s'ha colat al segon esglaó del podi.

ElMundial de motociclisme, liderat per les tres estrelles espanyoles d'aquesta petita cilindrada, està ara encapçalat amb els mateixos punts (41) perRins iSalom, mentre queViñales en té 40. La pròxima carrera, d'aquí a 15 dies, és aJerez.