Problema transversal

Els empresaris del Maresme alerten de la falta de relleu generacional en la indústria

«És una problemàtica transversal que afecta al sector tèxtil, de la construcció, als instal·ladors i al comerç», assenyalen des de FAGEM

textil

textil

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), Roser Moré, va alertar dijous passat, 6 de maig, que la principal preocupació del teixit empresarial és la falta de relleu generacional al sector industrial i a moltes empreses, una cosa que va vincular directament al «poc interès dels joves pels oficis». «És una problemàtica transversal que afecta el sector tèxtil, de la construcció, els instal·ladors, el comerç... Necessitem ajudes per facilitar la contractació de joves i que s’incorporin al món laboral perquè estem creant un buit generacional», va afirmar.

La FAGEM va protagonitzar dijous passat una nova sessió del IV Congrés de Pimes de Catalunya, organitzat per Fepime Catalunya, amb l’objectiu d’analitzar l’estat actual de la pime catalana i elaborar un memorial de propostes de millora que s’entregarà a les administracions. «La indústria és el motor de l’economia i cal que l’administració l’ajudi, no només amb paraules, sinó amb fets que siguin una realitat», va destacar també Moré a la seva intervenció.

En aquesta línia, Joan Jordan, president del Gremi de Constructors i Promotors de Mataró i Comarca, va instar en la dificultat de trobar perfils joves que vulguin incorporar-se al sector de la construcció. «Si els solars fossin més barats, les vivendes també rebaixarien el preu i podríem oferir sous més elevats als joves, que han de marxar fora per trobar un sou digne», va afirmar.

Més ajudes i menys pressió

Com de costum, les demandes del sector empresarial passen per reduir la pressió fiscal al sector empresarial via «reducció o exempció d’impostos. No obstant, al seu torn, des de la FAGEM insisteixen també en la necessitat d’«ajudes reals, immediates i directes a les empreses, amb incentius econòmics, l’allargament dels erto i els crèdits ICO».

La Covid-19 no només ha saturat el sistema sanitari català, sinó que també ha condicionat l’activitat empresarial, «derivant en una crisi econòmica que es continua allargant en el temps a causa de les mesures restrictives que els governs han anat aplicant amb l’objectiu d’evitar la propagació de la malaltia», van assenyalar des de la FAGEM.

Notícies relacionades

Més enllà de les empreses, segons les dades d’atur de l’abril del 2021 publicades per l’Ajuntament de Mataró, malgrat els erto, un total de 30.291 habitants de la comarca del Maresme es troben aturats (el 14,62%); només a Mataró hi ha 10.288 veïns a l’atur (16,41%). Són xifres a les quals no s’arribaven des de principis del 2017 i que, en gran manera, són fruit de les conseqüències derivades de la pandèmia de la Covid-19.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO