organització criminal

52 detinguts per falsificar documents a estrangers per regularitzar-los

Els diners obtinguts il·lícitament eren enviats fora d'Espanya per ser invertits per altres integrants del grup

Captaven els seus 'clients' en una església evangèlica i en una ONG i els exigien entre 200 i 7.500 euros

zentauroepp7989263 md26  madrid  06 04 08   imagen de un v deo de la polic a en200516200353

zentauroepp7989263 md26 madrid 06 04 08 imagen de un v deo de la polic a en200516200353

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Madrid una organització criminal amb la detenció de 52 persones dedicades a falsificar documents a estrangers per regularitzar la seva situació a Espanya, segons ha informat la Direcció Superior de la Policia de Madrid en una nota de premsa.

La investigació es va iniciar el gener del 2019 quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’una organització criminal que es podria estar lucrant mitjançant la falsificació de documentació per mirar de regularitzar la situació de ciutadans estrangers.

Els investigadors van detectar que concretament dues dones, presumptament es dedicaven a presentar sol·licituds d’autoritzacions de residència amb documents falsificats, per la qual cosa van fer un filtrat de totes les sol·licituds en la qual van poder constatar l’activitat delictiva. Captaven els seus ‘clients’ en una església evangèlica i en una ONG, segons han indicat a Europa Press fonts policials.

Les integrants de l’organització havien establert un estricte protocol de seguretat a l’hora de presentar les sol·licituds, canviant contínuament de telèfon i de correu electrònic per sol·licitar les cites i presentació d’expedients, arribant a constatar-se almenys 24 números de telèfons diferents a més de 300 sol·licituds de residència.

Al llarg de la investigació, així que els agents anaven detectant documentació falsa, van poder constatar que els ciutadans estrangers que pretenien regularitzar la seva situació a Espanya, eren captats en un lloc de culte i els exigien entre 200 i 7.500 euros, en funció de la quantitat de documents que necessitessin falsificar.

En aquest procés de captació estaven presumptament implicades les mateixes dues dones que presentaven les sol·licituds i un tramitador d’expedients. Les indagacions practicades van permetre detectar i identificar el líder de l’estructura criminal, que a més s’encarregava d’oferir contractes de treballs ficticis.

Els agents també van detectar un altre integrant de la xarxa responsable de gestionar els empadronaments il·legals dels ciutadans enganyats, requisit indispensable per regularitzar la situació legal.

També van poder comprovar com determinats integrants de l’entramat amenaçaven telefònicament amb números ocults o des d’Hondures els ciutadans estrangers o els seus familiars, en el cas que expliquessin el procediment il·lícit pel qual pretenien regularitzar la seva situació a Espanya.

Notícies relacionades

Fins ara s’han practicat 52 detencions, s’han imputat els principals líders del grup els delictes de falsedat documental, usurpació d’estat civil, denúncia falsa, delictes contra els drets dels estrangers, intrusisme professional, amenaces, coaccions i pertinença a organització criminal. La majoria són hondurenys, amb edats compreses entre els 26 i els 55 anys. Només tenen antecedents policials els dos líders.

La investigació continua oberta, ja que part de l’organització criminal es troba establerta a Hondures, país on s’enviaven els diners obtinguts il·lícitament per ser invertits i generar més guanys per a la xarxa criminal.