hora punta «pràcticament inexistent»

Sense embussos pel coronavirus: el trànsit a Madrid es desploma

zentauroepp52732195 una pareja pasea por el centro de madrid protegidos con masc200311115547

zentauroepp52732195 una pareja pasea por el centro de madrid protegidos con masc200311115547 / Marta Fernandez Jara

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El trànsit a la ciutat de Madrid ha descendit aquest dimecres un 8,9% a l’M-30, un 14,3% a l’interior de Carrer 30 i un 21% a l’exterior de la via de circumval·lació, segons les dades recopilades per la direcció general de Gestió i Vigilància de la Circulació, dependent de l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat del Consistori.

Així, des d’aquest departament destaquen que l’hora punta del matí «ha sigut pràcticament inexistent» com a conseqüència del primer dia sense activitat lectiva per les mesures preses per la Comunitat de Madrid contra la incidència del Coronavirus, a més d’altres de l’Ajuntament com el tancament de centres de gent gran, culturals, esportius, entre d’altres, i d’empreses i organismes facilitant el teletreball.

Les dades revelen que no s’han registrat «a penes retencions» a l’M-30, únicament «uns minuts» en calçada exterior entre avinguda del Mediterráneo i O’Donnell. Tampoc en l’entorn urbà, on només s’ha produït retenció en l’accés des de la costa de San Vicente a Plaça d’España.

Notícies relacionades

En conseqüència, s’observa un elevat descens respecte a un dia normal tant en quilòmetres de retenció a l’M-30, com d’intensitat tant en aquesta via com en l’entorn urbà.

Els principals descensos són en l’horari dels moviments escolars de 8 a 10 hores. Tampoc s’ha produït cap incidència que hagi afectat especialment la circulació a cap zona.