delicte d'homicidi i robatori amb violència

Un acusat reconeix que va escanyar una prostituta i aconsegueix una rebaixa de pena de 17 a 8 anys de presó

La fiscalia demana una indemnització de 350.000 euros per als familiars de la víctima

audiencia-provincial-madrid

audiencia-provincial-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un acusat ha reconegut en el judici que va escanyar fins a la mort una dona a qui prèviament havia pagat per mantenir relacions sexuals, una confessió que l’ha portat a aconseguir una reducció de sol·licitud de condemna de 17 anys a 8 de presó, han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Estava previst que un jurat popular de l’Audiència de Madrid enjudiciés els fets, però no ha arribat a formar-se, ja que les parts han aconseguit un acord de conformitat. D’aquesta manera, l’acusat ha acceptat vuit anys de presó per delictes d’homicidi i robatori amb violència en casa habitada, quatre anys per cada delicte.

Segons els forenses, l’home pateix intel·ligència límit i trastorn adaptatiu d’ideologia idiopàtica, patologies que no impliquen que tingués alterades les capacitats volitives i cognitives. La Fiscalia de Madrid reclama també una indemnització de 350.000 euros per als familiars de la víctima, li imputa els delictes d’homicidi i robatori amb violència en casa habitada.

Antecedents del crim

Els fets es remunten, segons es recull en l’escrit d’acusació, a la matinada de l’11 de març del 2018, quan Israel G.P. es va personar en una vivenda d’Alcalá de Henares, on l’esperava la dona amb qui havia quedat prèviament després d’enviar-li un missatge de Whatsapp al seu telèfon mòbil.

Una vegada a la vivenda, va contractar els seus serveis i van mantenir relacions sexuals consentides. En un moment donat, l’acusat va agafar la dona «fortament» del coll i la part superior del tòrax i la va escanyar fins a causar-li la mort. El seu cadàver el va trobar la policia l’endemà. Abans d’abandonar la vivenda l’acusat «va deixar-ho tot ordenat, va treure els llençols i va col·locar la dona nua a sobre del llit, se’n va endur la bossa i dos telèfons mòbils».

Notícies relacionades

A més, es va desfer de la bossa en un dels contenidors pròxims al domicili, i dies més tard va regalar un dels terminals mòbils a un amic i l’altre telèfon el va vendre a l’establiment World Phone d’Alcalá de Henares. La víctima en el moment de la seva mort tenia 42 anys, estava divorciada i tenia dos fills, de 16 i 13 anys.

L’acusat, que es troba privat de llibertat per aquesta causa des del 26 de juny del 2018, està diagnosticat d’intel·ligència límit i trastorn adaptatiu d’ideologia idiopàtica, i presenta un grau de discapacitat del 35%. Segons informe forense, és «perfectament capaç de distingir el bé del mal, la justícia de la injustícia, el que és bo del que és dolent, i no s’aprecia que pateixi dependència a tòxics, ni cap circumstància que pogués afectar les seves capacitats mentals de consciència, intel·ligència i voluntat, que es troben, conservades».