Salut mental

John Wall revela el calvari que ha viscut en els últims anys: «Vaig pensar a suïcidar-me»

L’estrella de l’NBA ha parlat sobre com van afectar les lesions i les pèrdues de la seva mare i àvia a la seva carrera

John Wall revela el calvari que ha viscut en els últims anys: «Vaig pensar a suïcidar-me»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jugador de l’NBA John Wall, de 31 anys, ha revelat el calvari que ha viscut durant els últims anys en una entrevista per a NBC Sports. El nou base de Los Angeles Clippers, segon més ben pagat de la lliga (47,3 milions de dòlars anuals) just per darrere de Stephen Curry, ha relatat com van afectar a la seva carrera professional les morts de la seva mare i àvia, a més de les lesions, que li han permès jugar només 30 partits en els últims tres anys.

El que va ser número u del Draft el 2010 també ha aprofitat la seva experiència personal per remarcar la importància de la cura de la salut mental.

Tres anys de malson

En plena preparació per a la nova temporada, que es posa en marxa en menys de dos mesos, John Wall s’ha sincerat en una entrevista per a NBC Sports. En aquesta entrevista, el jugador nascut a Carolina del Nord ha confessat que va arribar a tenir pensaments suïcides: «En els últims tres anys vaig arribar a pensar a suïcidar-me. Em vaig trencar el tendó d’Aquil·les. La meva mare va morir. Un any després, ho va fer la meva àvia en plena pandèmia per coronavirus. És dur, però sí, vaig arribar a pensar-ho», ha relatat.

Wall va disputar el seu últim partit a l’NBA el 23 d’abril del 2021. Des d’aleshores, les lesions han mantingut allunyat el jugador dels terrenys de joc. Tanmateix, la falta de continuïtat d’un dels talents més grans de la lliga no ha impedit que el base format a la Universitat de Kentucky hagi aconseguit un ‘supercontracte’ amb els Clippers.

Ajuda i teràpia

Notícies relacionades

Així mateix, l’estrella que va liderar als Washington Wizards durant nou temporades ha revelat que va sol·licitar l’ajuda d’un professional per afrontar aquesta etapa de la seva vida: «Vaig haver d’anar a buscar ajuda terapeuta», ha explicat. «Molta gent pensa que no necessita ajuda, que pot superar-ho. Però has de ser fidel a tu mateix i trobar què és el millor per a tu, i així ho vaig fer jo», ha afegit.

Reacció de LeBron James

Les reaccions a aquesta impactant declaració no s’han fet esperar, i altres estrelles de la lliga s’han solidaritzat amb Wall a través de xarxes socials. El mateix LeBron James, llegenda viva del bàsquet i actual jugador de l’altra franquícia de Los Angeles, els Lakers, ha mostrat suport totalal seu company de professió en un tuit: «I vull dir sempre! Mai t’ho qüestionis, germà. Orgullós de tu», ha compartit, referint-se a un tuit anterior en el qual s’oferia ajuda per al que fos al jugador dels Clippers.