LES DUES BOMBES

Durant i Jokic eclipsen el mercat de l’NBA

L’estrella dels Nets demana marxar i l’MVP de l’últim curs firma el contracte més gran de la història de la Lliga

Durant i Jokic eclipsen el mercat de l’NBA

Sarah Stier / AFP

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A les portes que s’obrís el mercat dels agents lliures de l’NBA, tots els focus s’han dirigit a dues estrelles que encara tenen contracte: Kevin Durant i Nikola Jokic. L’estrella dels Nets demana que el traspassin i l’MVP de l’últim curs està a punt de firmar el contracte més gran de la història de la Lliga.

Durant ha decidit deixar Brooklyn, que va passar de ser el favorit a la gran decepció de la temporada passada: es van acomiadar en la primera ronda dels ‘play-off’ escombrats 0-4 pels Celtics, tancant un curs marcat pel veto per les vacunes a Irving, les lesions de Durant i el canvi de Harden i Simmons, que ni va debutar. Després de l’anunci de la renovació d’Irving, l’ala pivot ha decidit deixar la franquícia a la qual va arribar el 2019 després de guanyar dos títols de l’NBA amb els Golden State Warriors.

KD es converteix en l’objecte de desig de mitja Lliga. Els Suns, el millor equip de la fase regular la passada temporada amb Devin Booker i Chris Paul al capdavant, són uns del més interessats. Phoenix estaria disposat a desprendre’s de Deandre Ayton i Mikal Bridges per buscar encaix al contracte de 44 milions de dòlars anuals de Durant. Paolo Banchero, escollit número 1 del ‘draft’ pels Magic, va penjar a les seves xarxes un fotomuntatge amb Durant i ell vestint la samarreta dels Magic. Miami Heat, els New Orleans Pelicans i fins a 15 franquícies s’han posat en contacte amb els Nets per interessar-se per ‘Durantula’.

El somni europeu del Barça

Notícies relacionades

Tot i que Durant havia assegurat que li agradaria jugar la seva última temporada a Barcelona, igual que va dir Kobe Bryant al seu dia, als 33 anys el romàntic somni europeu sembla encara llunyà per a un dels tres jugadors més ben pagats de l’NBA. Un rànquing salarial que està a punt de comandar Jokic. Segons ESPN, el pivot serbi seguirà als Nuggets per 270 milions de dòlars en cinc anys. Superaria així els 228,2 pel mateix temps que va acordar Giannis Antetokounmpo amb els Bucks el 2020.

El segon acord més important serà el de Bradley Beal, que continuarà a Washington per 251 milions en cinc anys. S’han tancat també els megacontractes de Karl-Anthony Towns i Devin Booker, que es queden als Timberwolves i als Suns per la mateixa quantitat: 224 milions en quatre temporades. I Ja Morant, una de les sensacions de la campanya passada, s’ha compromès amb els Grizzlies millorant substancialment els seus emoluments: passarà dels 40 milions per quatre anys que va firmar com a ‘rookie’ a 193 en cinc temporades. Qui haurà de buscar-se nou destí és Juancho Hernangómez, després que els Utah Jazz li hagin rescindit el contracte.