Ajudes

L’ONU destinarà 250 milions de dòlars a «crisis oblidades»

Busca combatre la gana i les emergències que no reben fons

L’ONU destinarà 250 milions de dòlars a «crisis oblidades»

AFP

1
Es llegeix en minuts
EFE

El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, ha anunciat avui una assignació de 250 milions de dòlars per part de l’organització per respondre a «crisis oblidades». «Va anunciar l’assignació més gran fins al moment del nostre Fons Central per a l’Acció en Casos d’Emergència (CERF, per les seves sigles en anglès) de les Nacions Unides: 250 milions de dòlars per combatre la gana i les emergències que no reben fons», va dir Guterres en una roda de premsa des d’Addis Abeba.

L’alt funcionari es troba a la capital etíop per participar en la 36a Cimera Ordinària de Caps d’Estat i de Govern de la Unió Africana (UA), que se celebra aquest cap de setmana. «Estic parlant de 18 països al món, 12 dels quals es troben al continent africà», va detallar Guterres.

Segons el secretari general, «aquests recursos recolzaran algunes de les persones més vulnerables en algunes de les crisis més oblidades al món, incloent aquelles en risc de patir fam a l’Àfrica».

Notícies relacionades

La UA, organització, que reuneix els 54 països sobirans de l’Àfrica i la República Àrab Sahrauí Democràtica celebra aquesta cimera després d’un any marcat per desafiaments com els fenòmens climàtics extrems, el gihadisme, els conflictes armats i els cops d’Estat.

Assisteixen a la trobada representants de més de 50 nacions africanes, segons va informar el Ministeri etíop d’Afers Exteriors, incloent 35 caps d’Estat i diversos primers ministres, un vicepresident i 11 titulars d’Afers Exteriors.