Solidaritat ciutadana

Crida del consolat de Turquia a Barcelona: Com ajudar els afectats del terratrèmol

La institució impulsa una campanya de recollida de roba d’hivern, aliments i altres materials bàsics

Crida del consolat de Turquia a Barcelona: Com ajudar els afectats del terratrèmol

Adrià Rocha Cutiller

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després del devastador terratrèmol de 7,8 de magnitud que va sacsejar Turquia i Síria dilluns a la matinada, el consolat turc a Barcelona impulsa una campanya de recollida de materials bàsics per ajudar els afectats d’aquesta crisi humanitària, que ha deixat més de 5.000 morts i més de 20.500 ferits a la regió.

En una publicació al compte oficial d’Instagram del consolat general de Turquia a Barcelona, el consolat ha demanat l’ajuda dels barcelonins iniciant una campanya de recollida de materials bàsics. Segons han informat a la mateixa publicació, recollida per Europa Press, el material s’emmagatzema a l’avinguda Bon Pastor número 57 de Sant Adrià de Besòs. El consultat també ha explicat que el material serà enviat a la zona afectada divendres i que les donacions es poden fer entre les 10 i les 23 hores fins a la data de l’enviament.

Roba d’hivern, aliments i altres materials

Notícies relacionades

Entre el material que demanen s’inclou roba d’hivern (abrics, impermeables, botes, guants, bufandes, etc.) tant per a adults com per a menors, aliments duradors i en conserva, bolquers i llet en pols per a nadons, compreses i materials d’higiene i de neteja. També demanen tendes de campanya, matalassos, mantes, sacs d’adormir, estufes de gas, llanternes, generadors elèctrics, bombones de butà i altres materials que facilitin l’assistència dels afectats.

Per la seva banda, el Govern convocarà el Comitè Català d’Ajuda Humanitària per decidir com donar resposta a la crisi humanitària junt amb entitats amb presència al terreny.