Colpejats i sense advocat

Condemnats a deu anys de presó dos joves per publicar un vídeo ballant sense vel al centre de Teheran

  • Vídeo | Un iranià publica un missatge de comiat i se suïcida a Lió per denunciar la repressió al seu país

Condemnats a deu anys de presó dos joves per publicar un vídeo ballant sense vel al centre de Teheran

Twitter

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un tribunal iranià ha condemnat una parella de joves de 21 i 22 anys a deu anys i mig de presó per haver publicat a les xarxes socials un vídeo ballant a la plaça Azadi –plaça de la Llibertat–, al centre de Teheran. Ella no portava vel.

La Secció 15 del Tribunal Revolucionari de Teheran considera que Amir Ahmadi i la seva parella, Astiaj Haghighi, són culpables dels delictes de «foment de la corrupció» i «conspiració contra la seguretat nacional i per difondre propaganda» contra la República Islàmica, segons recull el portal de notícies iranià a l’exili ‘IranWire’.

La sentència, amb data el 29 de gener, prohibeix, a més, els acusats tenir activitat a internet i sortir de l’Iran durant dos anys després que compleixin les seves condemnes.

Les dones tenen prohibit ballar al carrer, i el cas és encara més greu pel fet de fer-ho amb un home, tot i que sigui, com en aquest cas, el seu promès.

Colpejats

Tots dos van ser detinguts l’1 de novembre per agents de paisà, que els van colpejar i els van traslladar a la Secció 209 del Ministeri d’Intel·ligència, segons mitjans iranians crítics.

Cap dels dos va tenir assistència d’advocat durant el judici, com els correspon per dret, i la seva petició de llibertat sota fiança va ser rebutjada. Les famílies de tots dos haurien sigut pressionades per les autoritats perquè no parlessin del cas.

Notícies relacionades

Més de 500 persones han mort i 18.000 han sigut detingudes en l’última onada de protestes, iniciada al setembre arran de la mort de la kurdoiraniana Mahsa Amini després de ser detinguda per suposadament portar mal posat el vel islàmic.

 Una vintena de manifestants han sigut condemnats a pena de mort des de l’inici de les protestes i quatre ja han sigut executats.

Temes:

Iran