Missatge a les xarxes

Vídeo | Un iranià publica un missatge de comiat i se suïcida a Lió per denunciar la repressió al seu país

«He escollit aquesta opció sense cap estrès, no estic trist, els iranians necessitem ajuda», diu al seu vídeo

Vídeo | Un iranià publica un missatge de comiat i se suïcida a Lió per denunciar la repressió al seu país

Instagram

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un estudiant iranià resident a Lió (sud-est de França) es va suïcidar llançant-se al riu Roine, que solca aquesta ciutat, com a manera de mostrar la seva indignació i cansament per la falta de llibertats al seu país, va informar aquest dimarts la premsa local.

«Quan vegeu aquest vídeo, ja estaré mort», sentencia el Mohammad en un vídeo de tres minuts pujat a l’Instagram, en el qual es veu de fons un riu, probablement el Roine, on va dir que es llançaria.

El cos sense vida d’aquest home de 38 anys va ser trobat dins de l’aigua d’aquest riu, entre unes branques, a l’altura de l’Avenue Leclerc de Lió, segons els mitjans de comunicació francesos.

«He escollit aquesta opció (suïcidar-me) sense cap estrès, no estic trist, els iranians necessitem ajuda», diu al seu vídeo, gravat en persa i en francès.

El Mohammad, que vivia a França des del 2019, estava casat amb una iraniana i era estudiant d’Història, va demanar a la comunitat internacional «atenció» al que passa a l’Iran, on «la policia i el Govern són extremament violents contra les persones».

La mort de Mahsa Amini

Durant les mobilitzacions que van començar al setembre per la mort de Mahsa Amini, una jove kurda de 22 anys acusada de portar mal posat el vel islàmic, almenys 2.000 persones han sigut acusades de diversos delictes i 11 d’elles condemnades a mort, de les quals dues ja han sigut penjades.

Notícies relacionades

En els més de tres mesos de protestes han mort més de 400 persones i almenys hi ha 15.000 detinguts, segons l’oenagé Iran Human Rights, amb seu a Oslo.

La forta repressió policial ha provocat dures condemnes internacionals i sancions dels països occidentals.