Visita insòlita

Funeral d’Isabel II: els emperadors del Japó viatgen per primera vegada en el seu mandat per acomiadar la reina d’Anglaterra

  • Funeral d’Isabel II: A quina hora i on es podrà seguir en directe

  • DIRECTE: Últimes notícies després de la mort d’Isabel II

Funeral d’Isabel II: els emperadors del Japó viatgen per primera vegada en el seu mandat per acomiadar la reina d’Anglaterra

AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge, Londres s’ha convertit en el destí de reis i presidents de països de tot el món. Entre aquests, Felip VI i Letizia, que es deixaran veure per primera vegada en molt temps amb l’emèrit Joan Carles I i Sofia. Hi ha una altra visita, però, que també ha cridat especialment l’atenció: la dels emperadors del Japó, Naruhito i Masako

Els emperadors han arribat aquest diumenge a Londres per acudir al funeral d’Estat de la reina Isabel II, que se celebrarà aquest dilluns 19 de setembre. És el seu primer viatge a l’estranger des que van ascendir al tron l’any 2019. A més, no és habitual que els emperadors del Japó acudeixin a funerals.

Així, l’insòlit viatge dels actuals emperadors Naruhito i Masako demostra els forts vincles entre la família reial britànica i el tron del país nipó.

La parella imperial ha aterrat a l’aeroport londinenc de Stansted aquest diumenge. Tots dos s’han deixat veure amb mascareta, en el seu primer viatge després de l’esclat de la pandèmia del coronavirus. Tots dos s’allotjaran al luxós hotel Claridge’s, situat al centre de Londres, abans de volar de tornada a Tòquio dimarts.

Isabel II i el tron japonès

Notícies relacionades

L’única vegada que va passar un fet similar va ser quan l’ara emperador emèrit, Akihito, i la seva dona, Michiko, van ser presents al funeral del rei Balduí de Bèlgica el 1993. No obstant, en aquesta ocasió ni Akihito ni Michiko, de 88 i 87 anys respectivament, acudiran a Londres per acomiadar Isabel II. Tampoc ho farà el primer ministre japonès, Fumio Kishida.

Akihito sí que va acudir a la coronació d’Isabel II el 1953 en representació del seu pare, el llavors emperador Hirohito, que va visitar el Regne Unit el 1971. La monarca britànica va visitar després el Japó el 1975, i Akihito va viatjar de nou el 1998 al Regne Unit, on tornaria el 2012 per atendre les celebracions del jubileu de diamant d’Isabel II.