Tensió a l’est d’Europa

Biden: «El món farà que Rússia reti comptes»

  • El president dels EUA acusa Putin d’haver «triat una guerra premeditada»

  • El secretari general de l’OTAN condemna l’«atac brutal i no provocat a Ucraïna»

Biden: «El món farà que Rússia reti comptes»

Dominick Sokotoff/ZUMA Press Wir / DPA

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Poc després que Vladímir Putin anunciés l’inici d’una «operació militar especial» a l’est d’Ucraïna, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha emès un comunicat condemnant la decisió de Rússia de llançar «una guerra premeditada».

 «El president Putin ha escollit una guerra premeditada que portarà una catastròfica pèrdua de vides i patiment humà», ha dit Biden en el comunicat, enviat mitja hora després que el president rus fes el seu anunci per televisió. «Només Rússia és responsable de les morts i la destrucció que portarà aquest atac, i els EUA i els seus aliats i socis respondran de manera unida i decidida. El món farà que Rússia reti comptes».

 Biden, que té organitzada per a aquest dijous al matí una reunió del G-7, ha anunciat també que oferirà un missatge als EUA per anunciar més sancions «per aquest acte innecessari d’agressió contra Ucraïna i la pau i la seguretat globals».

Condemna de l’OTAN 

Notícies relacionades

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha emès un comunicat en el qual ha mostrat la seva «ferma condemna de l’atac brutal i no provocat a Ucraïna, que posa en risc incomptables vides civils. Una vegada més, malgrat les nostres repetides advertències i incansables esforços per a la diplomàcia, Rússia ha triat el camí de l’agressió contra un país sobirà i independent», ha continuat.

Stoltenberg ha parlat d’«una violació greu del dret internacional i una seriosa amenaça a la seguretat euroatlàntica» i ha instat Rússia «a cessar la seva acció militar immediatament». Així mateix, en un tuit compartint el comunicat, ha assegurat que hi haurà una reunió de l’OTAN «per lidiar amb la renovada agressió russa».