Segons la Universitat de Nova York

19 estats dels EUA han aprovat lleis que fan més difícil votar

  • 25 més han modificat les seves legislacions per reduir les barreres durant els comicis

19 estats dels EUA han aprovat lleis que fan més difícil votar
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un total de 19 estats dels Estats Units han aprovat 33 noves lleis al llarg d’aquest any que dificulten la votació, segons un informe del Centre Brennan per a la Justícia, de la Facultat de Dret de la Universitat de Nova York. L’esmentat estudi, que recull l’activitat legislativa des de l’inici de l’any 2021 i fins a gairebé finals de setembre, destaca també l’augment de la divisió al país, segons recull la cadena nord-americana CNN.

Notícies relacionades

Així, el Centre Brennan per a la Justícia ha destacat que quatre estats del país –Texas, Florida, Geòrgia i Iowa– han agrupat una sèrie de restriccions de vot en un sol projecte de llei; mentre que Arkansas, Montana i Arizona, de nou al costat de Texas, han aprovat «múltiples lleis per restringir la votació». «Moltes d’aquestes lleis estatals incideixen en temes comuns. Set, per exemple, han imposat requisits d’identificació més estrictes per emetre vots. Set estats més també han escurçat el període per sol·licitar el vot per correu», han apuntat.

No obstant, hi ha altres territoris del país –un total de 25 estats– que han reduït les barreres per votar i han promulgat noves legislacions que amplien l’accés a les votacions –s’han aprovat més de 60 lleis orientades a aquest fi–. Un exemple és el cas de Califòrnia, que recentment s’ha convertit en el vuitè estat del país que ha promulgat una llei per enviar, de manera automàtica, les paperetes a tots els votants. «Els estats que ja van fer difícil votar, ho estan fent encara més difícil [...] Els estats que generalment tenen un accés al vot més accessible, l’estan facilitant», ha resumit l’assessora de Drets Electorals i Eleccions del centre.