La lluita contra la pandèmia

El Regne Unit simplifica les condicions per viatjar, amb menys tests Covid

  • Les persones vacunades no hauran de fer quarantena quan entrin al país

El Regne Unit simplifica les condicions per viatjar, amb menys tests Covid

JOHN SIBLEY / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Regne Unit simplifica des d’aquest dilluns el seu sistema de gestió dels viatges en el marc de la pandèmia de coronavirus i redueix el nombre de proves que han d’aportar les persones que arribin al país. El canvi en el sistema significa que els viatgers vacunats i menors de 18 anys de més de 50 països que no figuren a la llista vermella i dels quals el Regne Unit reconeix la vacuna no hauran de fer-se un test abans d’embarcar ni confinar-se. Només hauran de sotmetre’s a una prova PCR al segon dia d’arribada al Regne Unit.

La nova normativa britànica elimina el sistema anterior de semàfor i únicament es conserva una llista vermella de territoris de màxim risc. S’espera que aquesta llista vermella, en la qual s’inclouen molts països de l’Amèrica Latina, es redueixi en els pròxims dies a un petit nombre de destins, dels 54 que hi ha actualment.

El ministre de Transport, Grant Shapps, ha declarat que, tot i que «la prioritat continua sent protegir la salut pública», l’augment del nombre de persones vacunades permet «fer aquests passos» i «ajudar el sector a continuar la seva recuperació».

En una data per determinar a finals d’aquest mes, aquesta PCR se substituirà per un test d’antígens a la regió d’Anglaterra, segons indica el comunicat difós per l’Executiu. Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord han d’anunciar en els pròxims dies com adapten el sistema estatal a les seves necessitats, en funció de les seves competències.

Notícies relacionades

Les persones immunitzades amb vacunes encara no reconegudes pel Regne Unit o els que no tinguin la pauta completa hauran encara d’aportar un test abans d’embarcar, una PCR en el segon i vuitè dia després de l’arribada al Regne Unit i fer una quarantena de deu dies, amb l’opció de retallar-la amb test negatiu al cinquè dia.

Tots els viatgers hauran d’omplir un formulari de localització en què s’especifiquen els detalls de vol i d’ubicació dins del territori britànic.