Ja no val el DNI

¿Com puc entrar al Regne Unit a partir d’aquest divendres?

Exteriors adverteix que des d’ara els espanyols necessitaran passaport per viatjar al país

¿Com puc entrar al Regne Unit a partir d’aquest divendres?

Justin Tallis / Afp

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d’Afers Estrangers, UE i Cooperació ha actualitzat les seves recomanacions de viatge al Regne Unit per advertir als espanyols que tinguin pensat desplaçar-se a aquest país que a partir d’aquest 1 d’octubre serà necessari el passaport per poder entrar-hi i no només el DNI com fins ara.

En un missatge a Twitter, el departament que dirigeix José Manuel Albares ha recordat als que tinguin intenció de viatjar al Regne Unit que, «per exigència de les autoritats britàniques, a partir de demà 1 d’octubre el passaport serà necessari per als espanyols i ciutadans de la UE, l’EEE i Suïssa».

Així mateix, remet l’actualització de la recomanació de viatge a la seva web, en la qual s’explica les excepcions en què no serà obligatòria la presentació del passaport per entrar en territori britànic.

Així, en quedaran exempts per ara i almenys fins a finals del 2025 els que s’hagin registrat en el Programa d’Assentament, els que l’hagin tramitat però el seu cas encara no hagi sigut resolt, els que tinguin un permís familiar en virtut de l’esmentat programa i els qui tinguin un permís de treballador fronterer.

Notícies relacionades

Més de 350.000 espanyols s’han registrat en el Programa d’Assentament que el Regne Unit ha posat en marxa per als ciutadans de la UE que vivien al país abans del 31 de desembre del 2020, segons dades de l’Ambaixada britànica a Madrid.

L’exigència del passaport a partir d’ara, ha explicat l’ambaixada, alinearà els països de la UE amb altres països del món pel que fa als requisits d’entrada al Regne Unit, a més de garantir un nivell més elevat de seguretat, ja que els documents d’identitat són més vulnerables a les falsificacions. A més, permet el pas del lloc fronterer per les portes electròniques, que són el mètode més ràpid i eficaç.