Crisi de subministrament

L’Exèrcit britànic intervé per pal·liar el desproveïment de gasolina

  • Uns 200 militars comencen a transportar combustible a les àrees de servei més afectades de Londres i el sud d’Anglaterra

L’Exèrcit britànic intervé per pal·liar el desproveïment de gasolina

JOE GIDDENS

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Uns 200 militars de l’Exèrcit britànic, la meitat d’ells conductors, han començat aquest dilluns a transportar combustible a les gasolineres del Regne Unit, a fi de pal·liar la falta de transportistes, que ha provocat desproveïment i llargues cues per proveir-se.

Els soldats, que estaven en alerta des de la setmana passada, es concentraran primer a les àrees més afectades de Londres i el sud d’Anglaterra, en l’anomenada operació Escalin, que es va dissenyar al principi per afrontar una possible escassetat després de la sortida del país de la Unió Europea (UE) el 31 de gener del 2020, segons va indicar un portaveu governamental.

El portaveu va assenyalar que «hi ha indicis de millora en el nivell mitjà d’existències» de les estacions de servei i, a més, «la demanda es continua estabilitzant».

Els efectius pertanyen al tercer Regiment de suport logístic i han sigut formats en la distribució de gasolina per l’empresa Hoyers de Thurrock, al comtat anglès d’Essex.

Dèficit de 100.000 camioners

La setmana passada, el Govern ja va autoritzar l’ús de camions cisterna estatals, conduïts per civils, per col·laborar en el subministrament de combustible, ja que, tot i que hi ha prou reserves a les refineries, no arriba als sortidors per falta de transportistes.

Notícies relacionades

Per afrontar el dèficit d’uns 100.000 camioners –present també a Europa però agreujat en aquest país pel Brexit–, l’Executiu conservador concedirà 5.000 visats temporals a estrangers.

El primer ministre, Boris Johnson, que aquests dies participa en el congrés anual del seu partit, va remarcar diumenge que no recorrerà a «la immigració descontrolada» per contrarestar la falta de mà d’obra, que s’estén a altres sectors, com l’agrícola i l’hostaleria.