LA CRISI DE L’AFGANISTAN

Qatar anuncia la reobertura de l’aeroport de Kabul per a vols humanitaris

  • L’ambaixador qatarià a l’Afganistan assegura que ‘aviat’ s’hi podran operar vols internacionals comercials

Qatar anuncia la reobertura de l’aeroport de Kabul per a vols humanitaris

Afp

1
Es llegeix en minuts

L’ambaixador de Qatar a l’Afganistan, Saïd Mubarak al-Khayarin, ha anunciat aquest dissabte que l’equip de treball tècnic qatarià que ha estat treballant en la reobertura de l’aeroport de Kabul ha aconseguit reobrir parcialment l’aeròdrom per a l’arribada de vols d’ajuda humanitària, que ja han començat a arribar.

Així mateix, ha explicat a la cadena de televisió qatariana Al-Jazeera que s’espera que en els pròxims dies continuïn aquests vols humanitaris mentre segueixen treballant per solucionar alguns problemes tècnics que permetran que «aviat puguin operar vols internacionals comercials».

D’altra banda, l’ambaixador ha explicat que ja s’han enlairat els primers vols nacionals des que els talibans van accedir al poder. En concret, han aterrat als aeroports de Mazar-e Xarif i de Kandahar.

Reparar les instal·lacions

Notícies relacionades

L’equip de treball ha aconseguit reparar el radar, la torre de comunicacions i la pista de l’aeroport de Kabul i també ha aconseguit garantir la seguretat tant dins com fora de les instal·lacions, ha precisat Al-Khayarin. Aquest matí ha arribat el cinquè avió qatarià amb ajuda humanitària a Kabul amb 15 tones d’ajuda.

Qatar s’ha convertit l’última setmana en el principal negociador amb els talibans al tenir una oficina política a l’Afganistan des de fa vuit anys. El país del golf Pèrsic ha estat en converses sobre una obertura segura de l’Aeroport Internacional Hamid Karzai.