L’economia dels EUA creix un 1,6% el segon trimestre de l’any

  • La despesa dels consumidors, el principal motor de l’activitat econòmica dels Estats Units, va augmentar en aquell trimestre a una taxa anualitzada de l’11,8%, en gran manera estimulat per les distribucions de beneficis realitzades pel Govern

L’economia dels EUA creix un 1,6% el segon trimestre de l’any

HANNAH BEIER

1
Es llegeix en minuts

Els Estats Units van registrar un creixement més feble de l’esperat en el segon trimestre del 2021, però l’economia, no obstant, va superar el seu nivell prepandèmic per primera vegada, segons la primera estimació del Departament de Comerç, publicada aquest dijous. El producte interior brut (PIB) dels EUA va augmentar un 1,6% en el segon trimestre de l’any respecte als tres mesos precedents i supera el nivell previ a la pandèmia, segons ha informat avui l’Oficina d’Anàlisi Econòmica (BEA, en les sigles en anglès).

L’avanç de l’activitat econòmica nord-americana, que en taxa anual va créixer a un ritme del 6,5%, reflecteix l’impacte positiu de la reobertura de negocis, les vacunacions i els programes d’estímul del Govern.

El primer dels tres càlculs del PIB que fa el Govern nord-americà mostra que, comparat amb el segon trimestre del 2020, quan la pandèmia va causar una greu contracció de les activitats, l’economia ha crescut un 12,2%.

Notícies relacionades

La despesa dels consumidors, el principal motor de l’activitat econòmica dels Estats Units, va augmentar en aquell trimestre a una taxa anualitzada de l’11,8%, en gran manera estimulat per les distribucions de beneficis realitzades pel Govern. La majoria dels analistes havien calculat que la taxa anualitzada de creixement del PIB seria del voltant del 8,4% entre abril i juny.

L’Oficina Nacional d’Investigació Econòmica, que estudia les recessions als Estats Units, va declarar la setmana passada que la recessió pandèmica, que va començar el febrer del 2020, va acabar l’abril del 2020. Fins i tot amb el segon trimestre marcant el pic de creixement d’aquest cicle, s’espera que l’expansió econòmica es mantingui sòlida durant la resta d’aquest any. No obstant, un ressorgiment de les infeccions per Covid-19, impulsat per la variant delta del coronavirus, representa un risc per a les perspectives. Una inflació més gran, si es manté, així com les contínues interrupcions de la cadena de subministrament també podrien desaccelerar l’economia.