La lluita contra la pandèmia

La Comissió Europea aprova un contracte amb Pfizer per comprar fins a 1.800 milions de vacunes

  • El nou acord garanteix 900 milions de dosis amb opció a uns altres 900 per als anys 2021-2023

La Comissió Europea aprova un contracte amb Pfizer per comprar fins a 1.800 milions de vacunes
1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea ha aprovat un nou acord negociat amb els laboratoris Pfizer/BioNTech per adquirir fins a 1.800 milions de dosis addicionals de la seva vacuna contra el coronavirus, segons ha anunciat aquest dissabte la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen.

Notícies relacionades

«Soc feliç d’anunciar que la Comissió acaba d’aprovar un contracte que garanteix 900 milions de dosis (amb opció a uns altres 900 milions) amb Pfizer/BioNTech per als anys 2021-2023», ha escrit Von der Leyen en un tuit des de Porto, on participa a la cimera social de la UE.

Aquest acord és la culminació de les negociacions que l’abril passat va obrir Von der Leyen amb Pfizer-BioNTech per firmar un nou contracte, el tercer, d’adquisició de vacunes. La vacuna d’ARN missatger desenvolupada i fabricada per Pfizer-BioNTech s’ha convertit en la gran esperança de la Unió Europea. De moment, l’empresa ha avançat a aquest segon trimestre l’enviament d’una remesa de 50 milions de dosis , fet que permet a la UE avançar en el procés d’immunització de la població.