Violència

Moren onze agents de les forces de seguretat afganeses en dos atacs

  • Dos van morir diumenge a l’explotar un cotxe bomba i nou més en un assalt a la carretera

Moren onze agents de les forces de seguretat afganeses en dos atacs
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys onze membres de les Forces de Seguretat i Defensa Nacional de l’Afganistan han mort en dos atacs diferents a la província de Helmand, al sud del país.

Dos van morir diumenge a la nit en l’explosió d’un cotxe bomba al districte de Nawa, segons van confirmar aquest dilluns fonts de seguretat i va recollir el mitjà ‘Tolo News’. D’altra banda, nou membres de les forces de seguretat van morir a la carretera entre Helmand i la ciutat de Kandahar en un altre atac. A més, quatre militars més van resultar ferits.

Notícies relacionades

Les dades recopilades per la cadena de televisió mostren que almenys 307 afganesos van morir i 350 més van resultar ferits durant els atacs insurgents perpetrats al març, un 20 per cent més que el mes anterior. Al febrer, les víctimes van ser al voltant de 264 morts i 278 ferits.

L’Afganistan ha experimentat un repunt de la violència durant els últims mesos malgrat l’acord entre els talibans i els Estats Units el febrer del 2020 i de les converses de pau entre el grup i el Govern afganès, les delegacions dels quals van pactar al desembre el full de ruta per al procés.

Temes:

Afganistan