Justícia italiana

Silvio Berlusconi, hospitalitzat des de dilluns

  • La notícia es va saber durant una audiència del cas Ruby, en què està involucrat el polític

  • Forza Italia nega que l’expresident tingui greus problemes de salut

Silvio Berlusconi, hospitalitzat des de dilluns
2
Es llegeix en minuts

L’empresari i expresident d’Itàlia, Silvio Berlusconi, de 84 anys, està ingressat des de dilluns en un hospital de Milà i no podrà assistir a cap acte polític en els pròxims dies. Així ho ha revelat aquest dimecres el seu advocat, Federico Cecconi, durant una audiència al judici d’alt perfil del cas Ruby, en què està implicat el magnat. Cecconi excusava l’absència del seu defensat a l’inici de l’audiència del judici al Tribunal de Milà explicant que l’expresident «està hospitalitzat per problemes de salut», tot i que no ha volgut donar més detalls.

Poc després de l’anunci del seu advocat, fonts del partit Forza Italia, el grup de centredreta que dirigeix Berlusconi, han assegurat que no es tractava de «res greu». El partit també ha explicat que el magnat s’havia mantingut a casa a Arcore, una petita ciutat a prop de Milà, abans de traslladar-se a l’hospital. «Necessitarà descansar un temps», ha dit la font, afegint que fins dissabte Berlusconi havia estat «molt bé». Segons informa el mitjà italià Corriere della Sera, durant aquests tres dies, l’amo de Mediaset s’ha sotmès ha diverses proves mèdiques a l’Hospital San Raffaele de Milà.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que Berlusconi s’enfronta a problemes de salut aquest any, ja al gener, l’italià va haver de ser ingressat al Centre Cardiotoràcic de Mònaco per uns problemes cardíacs. El que ha sigut tres vegades president d’Itàlia porta un marcapassos des del 2006 i estava de vacances a la ciutat francesa de Valbonne, pròxima a Niça, quan va patir aquests problemes al cor. El polític va definir la situació com «el repte més perillós de la seva vida». A més, al setembre va haver de ser hospitalitzat durant dos dies al San Raffaele amb una pneumònia bilateral produïda pel coronavirus.

‘Rubygate’

Els defensors d’Il Cavaliere (com es coneix Berlusconi) no han demanat un ajornament del judici, emmarcat en l’escàndol del ‘Rubygate’ i de les famoses vetllades ‘bunga-bunga’ que l’empresari organitzava amb noies joves –previ pagament– en una luxosa vila als voltants de Milà. A més de Berlusconi, estan sent processades 28 persones més. El judici Ruby-ter se centra en els pagaments realitzats per Berlusconi a diverses persones, dones joves i músics que assistien a les seves festes, a canvi que no expliquessin el que allà passava. Entre el 2011 i el 2015, l’expresident va haver de recompensar les joves amb deu milions d’euros, set dels quals anaven íntegrament per a Ruby, que era menor d’edat quan acudia a aquestes celebracions.