Equador

La fiscalia podria imputar l’alcalde de Quito per corrupció al comprar PCRs

Avisa que té «prou elements» per investigar Jorge Yunda per malversació

La fiscalia podria imputar l’alcalde de Quito per corrupció al comprar PCRs
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de l’Equador ha assegurat aquest dimecres que disposa de «prou elements» per imputar l’alcalde de Quito, Jorge Yunda, per possibles irregularitats en l’adquisició de proves PCR per a la detecció del coronavirus, segons informa Europa Press.

Així ho ha comunicat l’òrgan a través d’un comunicat, en què explica que «dins de la instrucció fiscal per presumpte delicte de peculat (malversació) en la compra de proves per a Covid-19 per part de la Secretaria de Salut, la fiscalia ha trobat prou elements de convicció sobre una presumpta responsabilitat de l’alcalde Jorge Yunda».

La compra dels tests que investiga la fiscalia es va executar l’abril de l’any passat i la fiscalia té en el seu poder diversos correus enviats entre el 29 de març i el 13 d’abril de l’any passat vinculats amb aquest presumpte delicte de malversació, segons recull el diari local ‘El Comercio’.

Amb aquestes proves la fiscalia, ha sol·licitat «data i hora» per citar a declarar Yunda.

Notícies relacionades

Després de conèixer-se la notícia que la fiscalia estava preparada per citar-lo a declarar, Yunda ha utilitzat el seu compte de Twitter per considerar: «No he d’ocultar res, no he incorregut en cap il·lícit en tota la meva vida, lluitem contra aquesta pandèmia i la taxa de mortalitat ens diu que salvem milers de vides». A més, ha afegit que està disposat a col·laborar amb la justícia.

En aquest cas de la compra de proves PCR ja estan imputades sis persones més, entre les quals l’anterior titular de la Secretaria de Salut de la capital, Lenín Mantilla, que és en parador desconegut.