després de les detencions

L'ambaixada russa riu sobre l'enviament de soldats de Putin per defensar la república catalana

En un comunicat afirma en to irònic que a aquesta xifra caldria afegir-li dos zeros més i que els militars arribarien amb els avions utilitzats en la guerra civil

zentauroepp55616702 russian president vladimir putin attends a meeting via video201028221909

zentauroepp55616702 russian president vladimir putin attends a meeting via video201028221909 / Alexei Nikolsky

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’ambaixada de Rússia a Espanya ha ironitzat sobre el presumpte complot entre l’independentisme català i la Rússia de Vladímir Putin per defensar la república catalana amb l’enviament de 10.000 soldats russos. En un comunicat penjat en el seu compte de Twitter, la seu diplomàtica ha dit que a aquest nombre comptabilitzat pels investigadors caldria afegir-li fins a dos zeros més.

Al mateix text, l’ambaixada afegeix que els soldats havien d’arribar a Catalunya a bord d’avions ‘Mosca’ i ’Chato’, els models d’avions de combat russos que va utilitzar l’aviació republicana durant la guerra civil. Aquests models arribaven desmuntats i s’acoblaven en fàbriques.

«Compte: la informació apareguda en els mitjans espanyols sobre l’arribada de 10.000 soldats russos a Catalunya és incompleta», diu el comunicat. «S’han d’afegir dos zeros al nombre de soldats i el més impactant d’aquesta conspiració: Les tropes havien de ser transportades per avions ‘Mosca’ i ‘Chato’ acoblats a Catalunya durant la guerra civil i ocults en un lloc segur de la serra catalana fins a rebre a través d’aquestes publicacions l’ordre xifrada d’actuar».

 

Concentracions de protesta

Notícies relacionades

El comunicat s’ha fet públic aquesta nit després que la Guàrdia Civil hagi detingut aquest  matí 21 persones, entre les quals empresaris afins a CDC i ERC pròxims a l’expresident Carles Puigdemont, en una investigació per una presumpta desviació de fons públics per costejar les despeses de Waterloo que ha destapat suposats contactes a Rússia per aconseguir recolzaments al procés.

Per respondre a aquestes detencions, l’ANC, Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat aquesta tarda concentracions de protesta davant les seus dels ajuntaments catalans, sota el lema «¡N’hi ha prou de repressió, llibertat detinguts!».