dol en l'esport

Mor al Japó un lluitador de sumo de 28 anys després de contreure el coronavirus

El mort és Shobushi, que es va convertir en el primer professional d'aquesta disciplina d'origen nipó en donar positiu al patogen

Va començar a experimentar símptomes com febre, malestar i insuficiència respiratòria i va ser ingressat el 8 d'abril en un hospital de Tòquio

zentauroepp48271715 college students work out at the sumo wrestling club at nipp190522194958

zentauroepp48271715 college students work out at the sumo wrestling club at nipp190522194958 / ISSEI KATO

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Associació de Sumo del Japó va anunciar aquest dimecres la mort d’un lluitador de sumo de 28 anys que va ser hospitalitzat a principis d’abril després de contreure el coronavirus SARS-CoV-2 i que van perdre la vida per una fallada multiorgànica.

El mort és el lluitador Shobushi de la quarta divisió de sumo professional (Sandanme), natural de la prefectura de Yamanashi, a l’oest de Tòquio, i el nom de naixement del qual era Kiyotaka Suetake.

Shobushi va començar a experimentar símptomes com febre, malestar i insuficiència respiratòria i va ser ingressat el 8 d’abril en un hospital de Tòquio, on es va confirmar el seu positiu en Covid-19.

Després d’empitjorar el seu estat estava sent tractat en cures intensives (uci) des del passat 19 d’abril, i va morir cap a la mitjanit d’aquest dimecres per una fallada multiorgànica, va indicar l’associació de sumo en informacions recollides per la cadena pública japonesa NHK.

Shobushi va ser el primer lluitador de sumo en donar positiu al patogen, un contagi confirmat públicament el 10 d’abril i al qual seguirien cinc més: quatre integrants més i el responsable del seu ‘heya’ (com es coneix cada organització de lluitadors, sota el nom del qual entrenen i viuen), en aquest cas Takadagawa.

Notícies relacionades

El lluitador mort va debutar professionalment el 2007.

El món de l’esport, inclòs el sumo, es troba suspès a causa de la pandèmia de coronavirus, que ha deixat fins al moment més de 16.700 contagis i 681 morts comptabilitzades al Japó.