PREOCUPACIÓ DE LES AUTORITATS

El Japó anuncia un rècord diari amb 200 casos nous de coronavirus

Ascendeix a 55 la xifra de morts pel Covid-19 al país oriental

zentauroepp52960628 cerezos japon200329094429

zentauroepp52960628 cerezos japon200329094429 / ISSEI KATO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern del Japó ha informat aquest diumenge de més de 200 contagis al país durant les últimes 24 hores, un rècord diari, i un total de 55 morts, segons el balanç oficial ofert per la cadena nipona NHK i recollit per Europa Press. [Segueix les últimes notícies del coronavirus en directe.]

Tòquio s’ha registrat un màxim de 63 casos nous, mentre que a la prefectura de Chiba també s’han sobrepassat els 60, entre ells 57 infeccions relacionades amb un centre d’assistència a persones amb discapacitat.

En tot el país ja s’han confirmat més de 1.700 casos, si bé en aquesta xifra no es comptabilitzen les 712 persones que es van encomanar a bord del creuer ‘Diamond Princess’, encallat al port de Yokohama, en el qual han mort 10 persones. A data de divendres, segons dades del Ministeri de Salut, 975 persones havien rebut l’alta.

La governadora de Tòquio, Yuriko Koike, havia demanat a desenes de milions de persones tant de la metròpolis com de les regions circumdants que evitessin sortir per «motius no essencials» per impedir una explosió de la pandèmia. 

Floració dels cirerers

Les imatges de multitud de japonesos congregats per contemplar la floració dels cirerers han cridat l’atenció en els últims dies. 

Notícies relacionades

L’amenaça del coronavirus no va impedir que els nipons sortissin massivament als carrers i parcs per participar en aquest ritual d’observació de la bellesa efímera dels brots blancs i rosats anomenat ‘hanami’, en el qual mengen, beuen i celebren en grup.

Entre els assistents al ‘hanami’ a l’icònic parc Yoyogi de Tòquio es trobaven els habituals grups de familiars o amics fent pícnic jugant a voleibol, beisbol o futbol.