Augmenta la tensió

El líder suprem de l'Iran prediu la "desaparició" dels EUA i Israel

L'aiatol·là Ali Khamenei assegura que les noves generacions del seu país veuran com els "enemics de la Humanitat" són derrotats

persian gulf tensions 13922-9646e

persian gulf tensions 13922-9646e / AP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder suprem de l’Iran, l’aiatol·là Ali Khamenei, va afirmar que els joves del seu país veuran "la desaparició" dels "enemics de la Humanitat", entre els quals ha citat els Estats Units i Israel.

"Els joves veureu la desaparició dels enemics de la Humanitat, és a dir, la degenerada civilització nord-americana i el debilitament d’Israel", va assegurar l’aiatol·là segons reprèn l’agència iraniana de notícies FARS.

Rebutja acord nuclear

Khamenei, que ha mantingut durant la jornada una trobada amb estudiants iranians, no ha desenvolupat les seves declaracions, mentre ha reiterat el seu rebuig de l’acord nuclear firmat el 2015 amb el Grup 5 +1.

Així, va manifestar que no va aprovar l’acord, però "va permetre les negociacions", tal com ha recollit l’agència iraniana IRNA. Khamenei ha ressaltat que va traslladar la seva actitud en nombroses ocasions al president, Hassan Rouhani, i el ministre d’Exteriors, Mohammad Javad Zarif.

Les tensions entre l’Iran i els Estats Units han augmentat en els últims mesos a causa de la decisió dels Estats Units de retirar-se el 2018 de l’esmentat acord nuclear i reimposar les sancions contra Teheran.

Assegura que no hi haurà guerra

Notícies relacionades

Malgrat això, el mateix Khamenei, va ressaltar la setmana passada que "no hi haurà guerra" amb els Estats Units. "L’opció definitiva de la nació iraniana és la resistència davant els Estats Units i, en aquesta confrontació, els Estats Units es veuran forçats a retirar-se", va afirmar, durant una trobada amb alts càrrecs del Govern.

Així, va recalcar que "aquesta confrontació no és militar, perquè no hi haurà cap guerra". "No estem buscant guerra ni tampoc l’estan buscant ells. Saben que no aniria a favor seu", va apuntar. Per la seva banda, Rouhani va descartar la possibilitat d’entaular converses amb els Estats Units en la situació actual, davant el que ha descrit com una "intimidació" per part del país nord-americà.